Očevid predstavnika grada i vlasnika

Ruglo Bakarca: Zasad ništa od rušenja Neptuna

Biljana Savić

Ruševina nekadašnjeg hotela Neptun u Bakarcu / Foto: D. ŠKOMRLJ

Ruševina nekadašnjeg hotela Neptun u Bakarcu / Foto: D. ŠKOMRLJ

Vlasnik tvrtke »Luje« Rade Zdrilić predložio je angažiranje vještaka građevinske struke čiji bi nalaz trebao poslužiti kao relevantan dokaz stanja zgrade, a istu je stvar najavila i gradonačelnica Nada Turina Đurić

KRALJEVICA » Još nema konačne odluke, točnije naloga za uklanjanje ruševine koja je ostala od zgrade nekadašnjeg hotela »Neptun« u Bakarcu, čiji je vlasnik tvrtka Luje d.o.o. iz Lovrana. Jučer su nad tim objektom izvršili očevid predstavnici Grada Kraljevice – pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Branka Velepič, pravnica za imovinsko-pravna pitanja Nataša Ružić i voditelj održivog razvoja u Gradu Kraljevici Ivica Jerčinović. Dakako, bio je tu i direktor urušenog »Neptuna«, odnosno tvrtke Luje, Rade Zrilić.  

  Nitko od spomenutih, ni iz Grada Kraljevice, kao ni Zrilić, jučer nije htio dati informaciju novinarima našega lista, pa smo je na koncu dobili od gradonačelnice Nade Turine Đurić, koja jučer nije bila na »očevidu«, već službeno u Zagrebu, i koja nam je naposlijetku dostavila rješenje očevida, na kojemu stoji da je objekt ruševna zgrada bez krova, izvan upotrebe duže od pet godina.


  »S objekta padaju dijelovi zida. Objekt je bez krova, građevina je opasna za prolaznike, nije ograđena ni označena znakom opasnosti, a komadi ruševine padaju dijelom na javnu površinu. Uslijed prošlog nevremena srušeni dio zida je pao na dio ceste, o čemu svjedoče fotografije«, stoji u izvješću predstavnika Grada Kraljevice, dok u izvješću direktora Zrilića stoji da se u naravi slaže s konstatacijom predstavnika Grada Kraljevice, osim u dijelovima opće opasnosti.


  Zrilić je predložio nalaz vještaka građevinske struke glede statike zgrade, koji će služiti kao relevantan dokaz njenog opasnog stanja. Zrilić je također predložio ograđivanje i obilježavanje objekta do konačnog rješenja, na što se kao vlasnik obvezao do kraja idućega tjedna.




  Gradonačelnica Turina Đurić rekla nam je da će i ona idućeg tjedna angažirati građevinskog vještaka da uvidi može li se zaista nešto nadograditi ili sanirati kao što to očito traži vlasnik, iako i sama kaže da ako će se bilo što raditi, objekt se najprije mora srušiti.


  – Sve ću napraviti da se ovaj objekt sruši, definitivno predstavlja u prvom redu opasnost za građane, ali i ruglo grada, kaže Nada Turina Đurić.