Izgledi vremena

Rimeteo prognoza: Nazire se kraj toplom vremenu. Od nedjelje nas čeka velika promjena

P. N.

Temperatura će se sniziti na vrijednosti primjerenije dobu godine, a oborine bi mogle čak i potpuno izostati



RIJEKA Ekipa Rimetea objavila je novu prognozu izgleda vremena sljedećih dana. Ističu da se napokon nazire kraj iznadprosječno toplom listopadskom anticiklonalnom vremenu, koje je tek malo narušeno u ovom tjednu. Vrijeme su obilježili oblaci sa sunčanim razdobljima, a bilo je čak i malo kiše.


No, tijekom nedjelje, piše Rimeteo, trebalo bi doći do promjene sinoptičke situacije, u kojoj bi do našeg područja trebao stići malo vlažniji, ali osjetno hladniji zrak. Temperatura će se sniziti na vrijednosti primjerenije dobu godine.


Što se oborina tiče, njih neće biti u zamjetnijim količinama, a moguće je da potpuno i izostanu. Ako bude oborina bit će to kiša, a samo predjeli iznad 1500 metara mogu vidjeti i poneku pahulju snijega.




Na Kvarneru će tijekom petka i subote puhati umjerena do jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima, koja bi u nedjelju trebala slabjeti. Hladnije vrijeme nastavit će se i sredinom sljedećeg tjedna. Veći dio idućeg tjedna bit će bez oborina, a neke naznake za konkretniju kišu postoje tek potkraj mjeseca, najavljuje Rimeteo.