Razvoj

Rijeka želi postati novo inovacijsko središte regije

Vladimir Mrvoš

Bisera Karanović, Gordana Nikolić i Moise Bašić predstavili su projekt  / snimio Vladimir MRVOŠ

Bisera Karanović, Gordana Nikolić i Moise Bašić predstavili su projekt / snimio Vladimir MRVOŠ

Projekt »Smart Factories in the new EU Member States« kojem je cilj i ponovo vraćanje »pametne industrije«, pridonijet će vraćanju industrijske vrijednosti grada Rijeke i čitave regije



Na natječaju Europske komisije za formiranje 30 novih digitalnih inovacijskih središta, projektni prijedlog Visoke poslovne škole PAR i Centra za inovacije i poduzetništvo iz Rijeke – Digital Partnership Center – DIGIPARC, pod nazivom »Smart Factories in the new EU Member States« izabran je među 137 iz Europe, kao novo digitalno inovacijsko središte regije. Digitalna inovacijska središta služe kao potpora tvrtkama da na jednom mjestu dobiju sve informacije i potporu za digitalizaciju poslovanja.


Tim povodom zamjenik župana Marko Boras Mandić primio je sudionike tog projekta, dekanicu PAR-a Gordanu Nikolić, prodekanicu Biseru Karanović i tehničkog direktora tvrtke NOMEN Moisea Bašića, te naglasio kako je Županija podržala ovaj projekt te čestitao na izboru u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Gordana Nikolić zahvalila je na podršci, te istaknula kako je bitna brza reakcija i podrška lokalne zajednice.


– Od 18 prijava iz Hrvatske izabrane su tri, a ovaj izbor dao nam je potvrdu da je moguće i regionalno raditi i razvijati se, a mi smo u našoj prijavi dali fokus na regionalni razvoj s ciljem pokrivanja naše i dvije susjedne županije. Važno je napomenuti da smo ovim projektom objedinili sve važne dionike za razvoj digitalnog centra i ovim projektom dokazali da lokalno djelujući možemo ostaviti globalni trag – rekla je Nikolić.




Bisera Karanović pozvala je sve zainteresirane tvrtke i ustanove koje smatraju da svojim prisustvom mogu dodati vrijednost ovom partnerskom konzorciju, da se jave u Visoku poslovnu školu PAR i uvide sve mogućnosti digitalnog inovacijskog huba koju im može pružiti kao potencijalnim partnerima.


Tehnički direktor tvrtke NOMEN, Moise Bašić, koja je uključena u projekt, izjavio je kako je siguran da će tvrtka svojim kompetencijama i iskustvom većim od 20 godina, moći pridonijeti vraćanju industrijske vrijednosti grada Rijeke i čitave regije.