Prva zona

Rijeka plus uvodi naplatu parkiranja na Tržnici Zamet te u Ulici Bože Vidasa i Podkoludrici

Damir Cupać

Ulica Bože Vidasa odsad u prvoj zoni naplate

Ulica Bože Vidasa odsad u prvoj zoni naplate

Parking na Tržnici Zamet, u Bože Vidasa i Podkoludrici 4 kune/sat. Gradska tvrtka Rijeka plus utvrdila je da se na tim lokacijama, uvrštenima u prvu zonu naplate, vozači nepropisno parkiraju na kolniku i ometaju odvijanje prometa



Gradska tvrtka Rijeka plus proširit će javnaparkirališta na kojima se obavlja naplata na područje Tržnice Zamet, Ulice Bože Vidasa i Ulice Podkoludricu, kao i vrijeme naplate parkiranja. Te će lokacije biti uvrštene u prvu zonu naplate u kojoj se sat parkiranja naplaćuje četiri kune.


– Na lokaciji u Ulici Bože Vidasa na Zametu, utvrđeno je da veliki broj vozača nepropisno parkira svoja vozila na kolniku, unatoč tome što se u blizini nalazi garaža Centar Zamet. Lokacija u Ulici Bože Vidasa nalazi se u blizini Tržnice Zamet i Dvorane Zamet koje svojim sadržajem privlače promet. Želimo vozačima koji iz određenog razloga ne mogu parkirati vozilo u garaži Centar Zamet osigurati mogućnost parkiranja na kolniku, u suglasju s pozitivnim zakonskim propisima. Parkirna mjesta organizirat će se na mjestima gdje se neće ometati uredno odvijanje prometa. Također, na lokaciji Ulice Podkoludricu utvrđeno je da se veliki broj vozila parkira nepropisno na kolniku i pri tome ometa normalno odvijanje prometa. Ta se lokacija nalazi u blizini Bazena Kantrida koji svojim sadržajima također privlači promet. I tamo želimo vozačima koji zbog popunjenosti garaže ili nekog drugog razloga, ne mogu parkirati vozilo u javnoj garaži Kompleksa dvoranskog plivališta Kantrida, omogućiti parkiranje na kolniku u blizini Bazena Kantrida, pojašnjavaju u Rijeka plusu. Novom odlukom Rijeka prometa u odredbama koje uređuju vrijeme naplate parkiranja, uz radne dane, subote, nedjelje i blagdane, dodaju se i neradni dani – javna garaža Dvoranskog plivališta Kantrida, Centar Zamet, Zagrad B, Ciottina garaža, te javno parkiralište na području Preluka.