Sve za našu djecu

Rijeka i Inter za Udrugu DIRA obitelji djece s poteškoćama u razvoju! Danas humanitarni spektakl na Rujevici

Marko Cvijanović

Središnji dio priredbe (18 sati) je utakmica veterana Rijeke i slavnoga Intera, za koji će zaigrati slavna imena »nerazzurra«, poput Javiera Zanettija, ali i  Stankovića,  Tolda, Dina Baggija... U uvertiri (16.30) igraju momčadi All Star i Humanih zvijezda



RIJEKA Ako na Daliborovom licu dominiraju podočnjaci, promukli glas podrhtava, a u mobitelu neobjašnjivo nestaju brojevi, onda je to znak da se humanitarna akcija o kojoj skrbi bliži vrhuncu… U ovom slučaju riječ je o prvom, nogometnom dijelu humanitarne akcije »Sve za našu djecu kao kap vode na dlanu«, što će se danas održati na rujevičkom travnjaku s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu DIRA obitelji djece s poteškoćama u razvoju. Nastavak će uslijediti u petak velikim koncertom na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske , tijekom kojega će biti otvoren »call centar« pa će građani pozivom na broj 060 9009 moći donirati pet kuna. Tko to nema namjeru učiniti telefonskim putem, sredstva može uplatiti na žiro račun Erste banke HR3124020063102997848.


Dakle, nogomet. Idejni začetnik humanitarne akcije, Dalibor Horvat Hoky, s ponosom najavljuje današnji rujevički spektakl, središnji dio kojega će biti utakmica veterana »Rijeke« i slavnoga »Intera«, za koji će zaigrati slavna imena »nerazzurra« poput nekadašnjega legendarnoga kapetana Javiera Zanettija, ali i Dejana Stankovića, Francesca Tolda, Dina Baggija, Giorgosa Karagounisa. Protiv »crno-plavih« jedva čekaju istrčati nekedašnji asovi Kantride Mladen Mladenović, Mladen Žganjer, Daniel Šarić, Damir Milinović, Elvis Brajković, Matjaž Florijančič, Zoran Ban, Ahmad Sharbini, Senad Brkić, Natko Rački, Edo Flego…


– Jedva čekam da sve počne, ali sam, kao i uvijek dok ne počne, na iglama. Uvijek postoje neki detalji koje treba odraditi u zadnji trenutak, letim na sve strane, ne znam više gdje mi je glava… – kaže Dalibor Horvat, koji je akciju osmislio u lipnju prošle godine, a intenzivno joj se posvetio od kraja prošle godine.




– Koliko sam spavao proteklih mjeseci? To ne znam, ali znam koliko sam spavao u protekla dva tjedna. Ništa! – kaže Horvat, koji ponosno najavljuje nastup svojih mnogobrojnih prijatelja koji će nastupiti u predigri središnje utakmice igrajući za »All star« i momčad »Humanih zvijezda«, u kojima također ima znanih nogometniih (Lerant, Horvat, Erceg, Peršon, Janković, Škerjanc, Hasančić, Vranješ, Ivančić, Štrok, Tkalčević, Posavec, Linić, Živković, Scoria, Vlaović), rukometnih (Džomba, Matošević, Načinović), borilačkih (Ivošević, Šivolija), novinarskih (Marsanich, Volarić, Superina, Sučić) i estradnih (Grujičić, Malnar, Tibljaš, Gane Rimatore, Rumora) imena.


Današnje humanitarne utakmice na Rujevici igraju se u tjednu tijekom kojega HNK Rijeka pod pokroviteljstvom HNS-a promiče djelovanje Centra za pristup nogometu u Europi (CAFE) pod nazivom »Pravi nogomet – Potpuni pristup« i s ciljem poboljšanja pristupa i uključenja osoba s invaliditetom kroz igru koristeći poseban utjecaj nogometa. Ulaznice po cijeni od 20, 30 i 100 kuna mogu se kupiti na blagajni rujevičkoga stadiona od 15 sati. U glazbenom dijelu programa nastupuit će Gane Rimatore, klapa Grobnik i Lovranska glazba. Prva utakmica igra se od 16.30, a glavna u 18 sati.