Sve više brodova za uživanje

Riječki yachting park vrijedan 200 milijuna eura

Darko Pajić

Rijeka je izuzetno sigurna i dobro zaštićena luka, ljudi su tolerantni i nekako je dojam da su se svi polako naviknuli na luksuzne jahte u svom gradu, što je pozitivno, kaže Andrija Šimić iz yachting agencije Simmor Marine, najavljujući uskoro 20 brodova na vezu



Da preobrazba riječke putničke luke polako postaje stvarnost, ponajbolje potvrđuje prizor luksuznih jahti privezanih između Rive Boduli i Gata Karoline Riječke. Umjesto prečesto prazne luke, u središtu Rijeke sve više se razvija velika i pristojno uređena marina.


Preobrazba traje već niz godina, a započela je otvaranjem Molo Longa za sve Riječane, zatim i izgradnjom zgrade Putničkog terminala, investicije koja je često bila s pravom kritizirana, jer zasad nije donijela očekivani rast putničkog prometa niti je zaživio cruising. 


U ovom trenutku Lučka uprava Rijeka investira oko 5 milijuna kuna za obnovu putničke obale, postavljanje pontona i povećanje kapaciteta priveza. Riječka putnička luka mijenja izgled i uskoro bi mogla biti prepoznata kao prestižna destinacija za jahtaše.




Sedam luksuznih jahti u ovom trenutku boravi u Rijeci, a njihova ukupna vrijednost dostiže nevjerojatnu svotu od gotovo 200 milijuna eura. Procjene govore da će uskoro stići još nekoliko velikih jahti, kao i da će u idućih nekoliko godina njihov broj biti sve veći.


Više pročitajte u današnjem broju Novog lista…