Potpora studentskom projektu

Riječki val darovao 7.500 kuna projektu Braille Riddles

Marinko Glavan

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Nakon radnog dijela Skupštine dodijeljena su priznanja za 48 zaslužnih pojedinaca i tvrtki, nositelja razvoja turizma Kvarnera, gdje je broj noćenja u posljednjih pet godina porastao za više od 26 posto



RIJEKA Udruga Riječki val donirala je sedam i pol tisuća kuna za realizaciju projekta Braille Riddles, grupe studenata riječkog Medicinskog fakulteta koji su u suradnji s kolegama sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva odlučili napraviti seriju pristupačnih edukacijskih pomagala za slijepe i slabovidne osobe.


Donacija je uručena u Phanasu, a predsjednik Udruge, dr. Vladimir Mozetič, istaknuo je tom prilikom kako članovi koje čine brojni riječki uglednici, već godinama moralno i financijski, u skladu s mogućnostima, podupiru projekte koji omogućuju napredak grada.


– Razlog odabira ovog projekta upravo je inovacijsko-multidisciplinarni pristup studenata u izradi pomagala za djecu s posebnim potrebama, što je u skladu sa željom članova Riječkog vala da motiviraju što veći broj mladih unutar kreativnih industrija, kao jednog od modela razvoja Grada i regije, rekao je Mozetič. Projekt Braille Riddles dobio je priznanja u regionalnoj start-up zajednici, a na Balkan Start-Up natjecanju u listopadu osvojio je drugo mjesto među najboljim start-upovima jugoistočne Europe. Na hrvatskoj nacionalnoj razini, na natjecanju Startup Europe Awards projekt je dobio prvu nagradu u kategoriji društveno korisnih start-upova te će iduće godine predstavljati Hrvatsku na europskom natjecanju Startup EuropeAwards u Bruxellesu.




– Udruga Riječki val donacijom želi pomoći u prikupljanju potrebnih sredstava za realizaciju projekta i za putovanje tima koji će predstavljati Hrvatsku u Bruxellesu – kazao je Mozetič.