Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva

Riječki Login predstavio “LogINCloud”

Hina

Riječka informatička tvrtka Login d.o.o. predstavila je danas svoj novi projekt "LogINCloud", koji je uspješno kandidiran na javnom natječaju Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva, u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku - Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007. – 2013.



RIJEKA Riječka informatička tvrtka Login d.o.o. predstavila je danas svoj novi projekt “LogINCloud”, koji je uspješno kandidiran na javnom natječaju Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva, u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku – Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007. – 2013.


Bespovratno financiranje EU je gotovo 140 tisuća eura, a ukupna vrijednost ugovora o financiranju je 271,5 tisuća eura.


Kako ističu iz Logina, osnova “LogINCloud” poduzetničke ideje je upotrijebiti znanje, iskustvo i novu tehnologiju za izgradnju informatičkog centra koji će korisnicima omogućavati unajmljivanje aplikativnih rješenja, informatičke usluge konzultacija, školovanja i potpore u radu unajmljenih aplikativnih rješenja, kao i mogućnost unajmljivanja cjelokupne vezane serverske infrastrukture.




Jedan od rezultata tog projekta je certifikacija obnovljenog informatičkog centra tvrtke prema ISO 27001 standardu, tj. dobivanje tog certifikata informacijske sigurnosti.


Time se Login, kako ističu iz te tvrtke, svrstao među 50-ak tvrtki u Hrvatskoj koje su svoje poslovanje uskladile s ISO normama informacijske sigurnosti.


Iz Logina ističu da je u projekt uključen i razvoj novog proizvoda temeljenog na računalstvu u oblaku“, odnosno Cloud computing tehnologiji i Software as a Service poslovnom modelu. Novi proizvod “VirgaMobileSales” namijenjen je unaprjeđenju prodaje i koristi nova tablet rješenja koja će korisnicima omogućiti moderan personaliziran pristup klijentima.


Login d.o.o. posluje od 1996., sada zapošljava 24 osobe, a bavi se izradom, isporukom i podrškom u radu posovnih informacijskih sustava, koji se koriste u tvrtkama proizvodne, turističke i trgovačke djelatnosti.