O maratonskoj sjednici

Riječki HDZ: Autotrolej je razotkrio jad i bijedu vladajuće riječke partije i gradonačelnika

Damir Cupać

Toliko im je »stalo« do nas iz Kluba HDZ-a da su samo na našu najavu o tome da ćemo tražiti da te točke dođu na tematsku sjednicu, oni iste odmah stavili na dnevni red ionako pretrpane sjednice / Snimio Ivica TOMIĆ

Toliko im je »stalo« do nas iz Kluba HDZ-a da su samo na našu najavu o tome da ćemo tražiti da te točke dođu na tematsku sjednicu, oni iste odmah stavili na dnevni red ionako pretrpane sjednice / Snimio Ivica TOMIĆ

Znamo tko nije nikad odgovoran. Aktualni gradonačelnik nikad nije ni za što odgovoran. Ipak, netko je kriv za to što autobusi gore i što Riječanke i Riječani nemaju povjerenje u sigurnost autobusa. Vi gospodo iz medija. Vi ste krivi jer pišete o tome. Vi ste krivi jer se brinete za sigurnost svoje djece, naše djece, djece naših sugrađana. Valjda bi na mig velikog gradonačelnika trebali pisati samo što on želi. On i njegova partija još nisu shvatili da je u Rijeku došla demokracija, naglasio je Ostrogović



RIJEKA Predsjednik Kluba vijećika HDZ-a Josip Ostrogović ocijenio je da cijela priča oko komunalnog društva Autotrolej, ali i rasprava u Gradskom vijeću o ovoj gradskoj tvrtki pokazuje jad i bijedu vladajuće partije pod vodstvom aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovih poslušnika.


– Pokazuje koliko je vladajuća politička garnitura u Rijeci kontaminirana, pokazuje koliko im nije stalo do ljudi, oni su postali sami sebi svrha. Vladajuća partija besramno je raspravu o Autotroleju i Rijeka plusu uvrstila zajedno s 29 ostalih točaka koje su već bile na dnevnom redu. Međutim, i ovaj put su dokazali da oni srama nemaju i dan prije sjednice u 15 sati velikodušno su sami uvrstili tu točku u dnevni red. Toliko im je »stalo« do nas iz Kluba HDZ-a da su samo na našu najavu o tome da ćemo tražiti da te točke dođu na tematsku sjednicu, oni iste odmah stavili na dnevni red ionako pretrpane sjednice. Najprije su izglasali povećanje komunalne naknade, a ova točka je došla na dnevni red u 18 i 30. sati. Skoro 8 sati nakon početka sjednice. Bez kamera, bez prijenosa na lokalnoj televiziji i sa samo nekoliko novinara, podsjetio je Ostrogović. On je dodao da je rasprava pokazala tko nije odgovoran.


– Znamo tko nije nikad odgovoran. Aktualni gradonačelnik nikad nije ni za što odgovoran. Ipak, netko je kriv za to što autobusi gore i što Riječanke i Riječani nemaju povjerenje u sigurnost autobusa. Vi gospodo iz medija. Vi ste krivi jer pišete o tome. Vi ste krivi jer se brinete za sigurnost svoje djece, naše djece, djece naših sugrađana. Valjda bi na mig velikog gradonačelnika trebali pisati samo što on želi. On i njegova partija još nisu shvatili da je u Rijeku došla demokracija, naglasio je Ostrogović.




Gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović ocijenila je da prihvaćanje novih odluka o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu znači novi namet poduzetnicima i građanima u trenutku kada se vlada trudi rasteretiti gospodarstvo i građane.


– Opravdanje je zadržavanje komunalnog standarda, a gradonačelnik je u tri godine nenamjenski potrošio preko 60 milijuna kuna sredstava od komunalne naknade i komunalnog doprinosa. Riječ ke o odlukama koje će omogućiti daljnje nenamjensko trošenje i krpanje proračunskih rupa, uvjerena je Milinović. Ona je za prihvaćenje odluka optužila vijećnike Liste za Rijeku i Marinka Koljanina.


– Lista za Rijeku je već to napravila, a sada se razotkrio i Marinko Koljanin. Prošle godine se protivio ovoj odluci, ali u međuvremenu je postao potpredsjednik Nogometnog kluba Orijent. Amandmanom je tražio 600.000 kuna za postavljanje umjetne trave na igralištu u Kampusu, a koje će koristiti mlađe kategorije Orijenta. To je nemoralno i Koljanin je u čistom sukobu interesa jer član Gradskoga vijeća ne smije za sebe ili drugu osobu koristiti proračunska sredstva. Neka prestane naglašavati da je nezavisni vijećnik i neka prestane moralizirati jer radi samo za sebe i prevario je birače koji su mu dali povjerenje na listi Hrvoja Burića, poručila je Milinović.


Gradski vijećnik HDZ-a Dobrica Rončević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio HDZ-ov amandman na Odluku o grobljima kojim je ispravljena nepravda prema poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima kada je riječ o održavanju Aleje hrvatskih branitelja na Drenovi.