Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
10. izdanje na Trsatu

foto Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju okupile 120 natjecatelja

Cilj manifestacije koja se organizira u okviru projekta Re-sport je djeci s teškoćama u razvoju približiti sport / Snimio Sergej DRECHSLER
Cilj manifestacije koja se organizira u okviru projekta Re-sport je djeci s teškoćama u razvoju približiti sport / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2018. u 18:26 2018-09-28T18:26:46+02:00

Sport je za ove osobe jako važan, jer poboljšava samopouzdanje, a nakon ovakve manifestacije oko 25 posto sudionika odlučuje se za njega, dalje nam je rekao Dobrović

RIJEKA U Dvorani Mladosti na Trsatu održane su 10. Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju koje su pokrenute još 2009. godine.
Cilj manifestacije koja se organizira u okviru projekta Re-sport je djeci s teškoćama u razvoju približiti sport te ih potaknuti da se zainteresiraju za jednostavne sportske discipline kroz riječke sportske klubove.

Natjecanje je bilo organizirano kroz 5 poligona, a od sportova bile su zastupljene - atletika, nogomet, boćanje, košarka i tenis.

RI2809ED27
Riječke sportske igre za djecu s teškoćama / Snimio Sergej DRECHSLER

- Ove godine na sportskim igrama kojima ujedno obilježavamo Europski tjedan sporta sudjeluje 120 djece s teškoćama u razvoju koji u Dovranu Mladosti dolaze sa svojim prijateljima i pratiteljima, rekao nam je Luka Dobrović iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom, organizator ovog sportskog događaja.
- Sport je za ove osobe jako važan, jer poboljšava samopouzdanje, a nakon ovakve manifestacije oko 25 posto sudionika odlučuje se za njega, dalje nam je rekao Dobrović.
Otvaranju igara nazočio je  gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je tom prilikom govorio o važnosti bavljenja sporta s obzirom da utječe na razvoj zajedništva.
Kako bi Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju bile što efikasnije sprovedene, Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke uključio je i volontere; i to učenike Medicinske škole u Rijeci i Fakulteta zdrastvenih studija u Rijeci za koje je ovakva vrsta volontiranja, svojevrsni oblik prakse i edukacije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.