Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
RiMove - Rijeka pleše

Riječke će se učenike u školama učiti osnovama plesa

 Popularizacija plesa i kretanja među školarcima / NL arhiva
Popularizacija plesa i kretanja među školarcima / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 19:04 2019-10-24T19:04:00+02:00

U RiMove je za sada uključena polovica riječkih škola, a želja je da se ta mreža proširi. Navedene aktivnosti financirat će EU-a, a Riječki sportski savez pohvalio se da je samo prije mjesec dana za njih dobio 301.000 eura

RIJEKA  Riječki sportski savez odnosno Grad Rijeka idu dalje s programom RiMove, s kojim se započelo 2017. godine s ciljem popularizacije sporta, zdravog života i bavljenja aktivnostima među najmlađima u riječkim osnovnim školama.

Uz već ustaljene aktivnosti kao što su Eko corner, Školica zdrave prehrane, Rijeka pliva, prezentacija sportske lektire, sada je tu i Rijeka pleše - projekt koji će omogućiti djeci da nauče osnove plesa, a s kojim se kreće sljedeće godine, najavili su na tiskovnoj konferenciji Dorotea Pešić Bukovac, Slaviša Bradić, Sanja Varaklić te Elio Bašan, instruktor plesa.

U RiMove je za sada uključena polovica riječkih škola, a želja je da se ta mreža proširi. Navedene aktivnosti financirat će EU-a, a Riječki sportski savez pohvalio se da je samo prije mjesec dana za njih dobio 301.000 eura.

Inače, RiMove održava se u školskim dvoranama, u sklopu produženog boravka, dakle kao izvannastavna aktivnost. Sportovi koji su za sada obuhvaćeni su atletika, gimnastika i judo kao bazični olimpijski sportovi, te nogomet, rukomet i košarka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.