Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4n
Sutra: 20° 24° 2
27. travnja 2018.
Nekad bilo, sad se spominjalo

video Riječka luka krcata, 3. maj radi punom parom, noćni barovi puni...pogledajte "Jedan dan u Rijeci"

Riječka luka krcata, 3. maj radi punom parom, noćni barovi puni...pogledajte "Jedan dan u Rijeci"
Riječka luka krcata, 3. maj radi punom parom, noćni barovi puni...pogledajte "Jedan dan u Rijeci"
Autor:
Objavljeno: 3. rujan 2012. u 16:33 2012-09-03T16:33:00+02:00

Babajin film prikazuje Rijeku pedesetih godina 20. stoljeća, grad u naponu industrijske i ekonomske snage, a uz puno Riječanima prepoznatljivih lokaliteta i toponima, nudi i neki novi pogled na grad čak i za one koji misle da dobro poznaju Rijeku i njezinu povijest

Na popularnom video servisu YouTube može se pogledati dokumentarni film Ante Babaje "Jedan dan u Rijeci", prava poslastica za zaljubljenike u kvarnersku metropolu.

Babajin film prikazuje Rijeku pedesetih godina 20. stoljeća, grad u naponu industrijske i ekonomske snage, a uz puno Riječanima prepoznatljivih lokaliteta i toponima, nudi i neki novi pogled na grad čak i za one koji misle da dobro poznaju Rijeku i njezinu povijest.

Prema podacima sa stranice Arhinet, film je snimljen 1955. godine.

"Radi se o namjenskom filmu kojeg je naručio grad Rijeka. Babaja je dopuštene za stvaranje ovakvog prilično dezideologiziranog filma dobio nakon što se obvezao da će za naručioca - grad Rijeku - snimiti još jedan, puno pretenciozniji, dokumentarni film, koji se trebao baviti udjelom Rijeke i Riječana u narodno-oslobodilačkoj borbi. Međutim, novci za stvaranje tog filma nisu nikad osigurani.", navodi se stranici.

Režiju potpisuje Ante Babaja, scenarij Babaja i Drago Gervais, a produkciju Jadran film.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka