Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Prof. dr. Jelena Roganović

Riječka liječnica koja je liječila Milu: 'Nadam se da dječja onkologija neće opet pasti u drugi plan'

Riječka liječnica koja je liječila Milu: 'Nadam se da dječja onkologija neće opet pasti u drugi plan'
Riječka liječnica koja je liječila Milu: 'Nadam se da dječja onkologija neće opet pasti u drugi plan'
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 10:31 2019-04-02T10:31:24+02:00

Drago mi je da je jedno dijete s malignom bolešću senzibiliziralo javnost i nadam se da nakon ovog slučaja dječja onkologija neće ponovo pasti u drugi plan. Također se nadam da ovaj put neće biti pojedinaca koji će bolesno dijete iskoristiti za vlastitu promidžbu, poručila je Roganović

RIJEKA - Pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju na Kantridi, prof. dr. Jelena Roganović koja je sve ovo vrijeme liječila Milu Rončević i kojoj su Milini roditelji posvetili posebnu zahvalu u svom obraćanju javnosti, danas je kratko komentirala slučaj djevojčice koja je mobilizirala cijelu Hrvatsku.

- Drago mi je da je jedno dijete s malignom bolešću senzibiliziralo javnost i nadam se da nakon ovog slučaja dječja onkologija neće ponovo pasti u drugi plan. Također se nadam da ovaj put neće biti pojedinaca koji će bolesno dijete iskoristiti za vlastitu promidžbu, poručila je Roganović.  

Obitelj Rončević s dvogodišnjom Milom, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, u utorak je zrakoplovom otputovala za Philadelphiju, gdje će već danas biti primljena na liječenje u tamošnju dječju bolnicu. Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke stigla na zagrebački aerodrom nakon što su kasno sinoć iz američke bolnice dobili potvrdu, plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara.

Po planu liječenja djevojčica će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju. Ukoliko ta metoda ne bude uspješna, dogovoreno je da će američka bolnica o svom trošku prebaciti Milu u neki drugi centar koji može pružiti metode s kojima može doći do izlječenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.