Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Cijene nisu presudne

Riječani ove godine putuju puno više nego lani: Rasprodana adventska putovanja u inozemstvo

arhiva NL
arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2017. u 11:24 2017-12-04T11:24:20+01:00

Uz standardno tražene Graz, Klagenfurt, Beč, Salzburg i Zagreb, ove godine »iskočili« su Ljubljana i Verona

Kao ludi, odgovaraju nam u riječkoj putničkoj agenciji Jadrotours kad ih pitamo kako im idu adventski aranžmani.

– Skoro sva putovanja su planula, ponajviše novi aranžmani, a cijene putovanja nisu imale najveći utjecaj na odabir destinacije, pa smo najbrže prodali upravo najskuplji aranžman – Dolinu Rajne u Francuskoj, koja košta 1.790 kuna – kažu nam u Jadrotoursu i naglašavaju da Riječani idu na advenska putovanja puno više nego prošle godine. Prodaja višednevnih adventskih putovanja im je, kažu, za 20 posto u porastu u odnosu na lani.

– Hit nam je i dvodnevni advent u Grazu koji smo ove godine uveli prvi put, a gotovo sva putovanja popunjena su nam do kraja. Budimpešta je planula, Budimpešta je hit u svako doba godine, a posebice za advent, no prodali smo i Prag. Prag je rasprodan čak i za siječanj, kad je vrijeme školskih praznika, a nema više mjesta ni za advent u Beču, osim nešto malo mjesta za zadnji vikend od 22 do 24. prosinca, kad je ostalo još pokoje mjesto i za Salzburg i Graz – kažu nam u Jadrotoursu. dakle, ova je putnička agencija prodala gotovo sva adventska putovanja izuzev zadnjeg tjedna uoči Božića, koji je uvijek najmanje tražen. No, direktorica putničke agencije A Travel, Tamara Černeka, kaže nam da im ove godine najabolje idu jednodnevna putovanja, dapače, jednodnevna putovanja ove su godine hit u A Travelu, dok je prošle godine puno veći interes Riječana bio za višednevne aranžmane.

– Podrazumijeva se da se to odnosi na nama najbliže destinacije kao što su Zagreb, Ljubljana i Austrija, koja je standardno najjača sa svojim advenstkim adutima poput Beča, Klagenfurta, Salzburga i Graza – kaže Černeka i ističe da imaju jako dobar buking i za Veronu. Kad je o Veroni riječ, vlasnica putničke agencije Fantasia travel, Gordana Kramarić, kaže nam da je Verona ove godine u njihovoj agenciji jedan od hitova.

– U Veroni su se jako potrudili oko promidžbe i ove godine očekuju 4 milijuna posljetitelja za advent – kaže nam Kramarić, no ističe da je najvećii hit Ljubljana, jednodnevni aranžman, kojega u ovoj agenciji Riječani najviše traže za ovogodišnje adventsko razdoblje.

– Uz standardno tražene Graz, Klagenfurt, Beč, Salzburg i Zagreb, ove godine iskočili su nam Ljubljana i Verona, a uglavnom ih traži mlada publika i riječ je o jednodnevnim aranžmanima, pojašnjava Kramarić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.