Božić u Rijeci - iz drugog pokušaja

Riječani ipak okitili bor na Korzu

Ivor Balen

- Nije nam bila namjera raditi nešto po mraku nego smo se jednostavno skupili s obzirom da je bila utakmica, rekli su organizatori, koji su jučer prolaznicima dijelili kuglice i ostale ukrase pa su svi mogli sudjelovati u akciji



RIJEKA Iz drugog pokušaja skupina građana uspjela je okititi bor koji je smješten ispred zgrade Grada Rijeke na Korzu. Kako je i dogovoreno putem Facebooka, danas u 15 sati 50-ak ljudi okupilo se kod bora gdje su okitili drvce i dovršili ono što su započeli noć prije.


Kako smo već izvještavali, ista skupina građana predvođena članovima Armade prionula je kićenju u srijedu kasno navečer, nakon utakmice Rijeka – Hrvatski dragovoljac, ali tada ih je spriječila policija, otjeravši ih s Korza. To je izazvalo žučne reakcije na društvenim mrežama, kao i prozivanje gradonačelnika Vojka Obersnela (s obzirom da se radi o boru Grada Rijeke), koji je putem Facebooka odgovorio da su građani trebali kititi po danu, pa ne bi bilo problema. 


– Nije nam bila namjera raditi nešto po mraku, nego smo se jednostavno tada skupili s obzirom da je bila utakmica, rekli su organizatori, koji su jučer prolaznicima dijelili kuglice i ostale ukrase pa su svi mogli sudjelovati u akciji. 




Kako su dodali inicijatori, ideja im je pala na pamet nakon što već godinama gledaju kako je centralni gradski bor slabo okićen, za razliku od drugih gradova gdje se sve sjaji. 


– Nažalost, danas nemamo skelu pa se ne možemo penjati, tako da ćemo kuglice postaviti na donji dio bora, a poslije neka ih komunalci premještaju kako žele, rekao je predstavnik organizatora, ponovivši da su razočarani reakcijom policije koja ih nije samo otjerala s Korza, nego im je i prijetila noćenjem u policijskoj stanici. 


Kod bora smo zatekli i radijskog voditelja Andreja Burića, koji je istaknuo da je došao jer mu je sve ovo skupa jako interesantna priča.


– Što se tiče policije, ne znam što je točno bilo, ali vjerujem da ne bi bilo problema da su dečki najavili svoju akciju. Najvažnije je da je sada sve u redu, rekao je Burić.