Atletski klub »Srce«

Riječani drugi put ekipni prvaci, Milka Milinković ispunila normu za Rio!

Kristian Sirotich

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Milka Milinković, najuspješnija hrvatska paraolimpijka svih vremena, na najboljem je putu da deseti put nastupi na paraolimpijskim igrama. Na državnom prvenstvu osoba s invaliditetom, održanom u Varaždinu, Milka je uvjerljivo slavila u bacanju koplja i hicem od 15,67 metara ispunila normu za nastup u Rio de Janeiru. Milka Milinković u karijeri je osvojila osam paraolimpijskih medalja, prvi put na paraolimpijskim igrama nastupila je 1972. godine, a u povijest hrvatskog sporta upisana je i kao sportašica koja je u Barceloni 1992. godine osvojila prvu paraolimpijsku medalju za Hrvatsku. Impresivan rezultatski niz, mora se priznati.


Titula Milke Milinković jedna je od sedam titula državnih prvaka koju su u Varaždinu dohvatili članovi riječkog Atletskog kluba osoba s invaliditetom »Srce«, koji su se zahvaljujući tim, a naravno i ostalim rezultatima, drugi put uzastopno okitili naslovom najboljeg hrvatskog kluba.


Riječani su na prvom mjestu prikupili 75 bodova, drugo mjesto pripalo je zagrebačkom »Agramu« (69), treći je bio velikogorički »Uspon« (38). Izuzev Milke Milinković prvo mjesto »Srcu« su donijeli Matea Cindrić, Milka Milinković, Tihana Mužak, Lukrecija Tomušić, Niko Baričević, Filip Bebar, Muhamed Beriša, Toni Družeta, Miodrag Đaković, Antonio Franko, Goran Kovačević, Denis Kujaj, Dario Lujić, Mateo Majcan, Sanjin Marinović, Miroslav Matić, Josip Mužak, Vinko Novak, Međid Osmani, Davor Smajić, Miroslav Šantić, Kristijan Štefša, Alon Tairi, Goran Vignjević, a zasluge pripadaju i trenerima Zvonimiru Broziću, Nives Krošnjar, kao i asistentici Svjetlani Roksandić. Atletski klub osoba s invaliditetom »Srce« osnovan je 2006. godine i od tada je u vrhu hrvatske atletike. Klub okuplja 480 članova.

Inače, na 19. Otvorenom državnom prvenstvu, održanom u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba »Sloboda«, nastupilo je 140 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovačke.