Dentalni turizam

Rident otkazao organizirane dolaske pacijenata iz Italije, u čekaonicama uvedene posebne mjere

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



Poliklinike Rident otkazale su grupne dolaske pacijenata iz Italije, koje su im činile dobar dio prometa.


– Poliklinike Rident, kao i sve zdravstvene ustanove u RH, prate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” za postupanje zdravstvenih djelatnika u slučaju postavljanja sumnje na COVID-19, bolest uzrokovanu novim koronavirusom (SARS- CoV-2). Poliklinike imaju uredovno vrijeme za sve medicinski zdrave pacijente koji imaju u tijeku dentalnu terapiju, a sve uz primjenu klasične metode za zaštitu od infekcija i pojačano se posvećujemo uzimanju anamneze. Boravak u čekaonicama sveden je na minimalno moguće uz obavezno mjerenje tjelesne temperature s beskontaktnim toplomjerom, kaže dr. med. dent Željko Miljanić, direktor Ridenta.


On navodi kako je, sukladno preporukama, odgođeno naručivanje za rizične skupine podložne komplikacijama od infekcija (stariji, bolesni i imunodeficijentni), a ujedno je smanjen broj pacijenata u čekaonicama te su odgođeni grupni dolasci pacijenata iz Italije.





– Zdravstveni sustav dentalne medicine mora i dalje funkcionirati, pacijenti moraju imati mogućnost liječenja bez obzira da li se radi o hrvatskom ili stranom državljaninu, uz primjenu mogućih mjera opreza i pridržavanja uputa nadležnih institucija Republike Hrvatske, dodao je.