Nova adresa Korzo 13

Upravni sud u Rijeci tijekom idućeg tjedna seli u zgradu glavne riječke pošte, na prvi kat

Portal Novilist.hr

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Preseljenje te informatičko povezivanje suda trajat će nekoliko dana, pa se stranke i njihovi opunomoćenici mole za razumijevanje u prijelaznom razdoblju, u kojem preporučuju kontaktiranje suda predajom podnesaka pošti



Tijekom idućeg tjedna Upravni sud u Rijeci preselit će s postojeće lokacije u Rijeci, Erazma Barčića 3, na novu adresu – Korzo 13 (zgrada glavne riječke pošte, prvi kat, ulaz sa strane Robne kuće Ri).


Preseljenje te informatičko povezivanje suda trajat će nekoliko dana, pa se stranke i njihovi opunomoćenici mole za razumijevanje u prijelaznom razdoblju, u kojem preporučuju kontaktiranje suda predajom podnesaka pošti. Preseljenje se odvija u vrijeme godišnjih odmora, u kojem je manji intenzitet obraćanja stranaka sudu. Za neposrednu predaju podnesaka te u dijelu poslovanja koji ne ovisi o funkcioniranju informacijskog sustava ni o dostupnosti postojećih spisa, sudska pisarnica bit će otvorena u redovnom terminu primanja stranaka (od 9 do 11,30 te od 12 do 13 sati), u ponedjeljak, 13. srpnja na postojećoj adresi u Barčićevoj 3, a u danima nakon toga ovisno o dinamici preseljenja, prema obavijesti koja će biti dostupna na ulazu u sud. Elektronički kontakt sa sudom bit će moguć po uspostavi informatičkog sustava na novoj lokaciji.


Kako je zgrada u kojoj će biti buduće sjedište Upravnog suda u Rijeci u prethodnom razdoblju bila u fokusu interesa medija i lokalne javnosti u obavijesti se ističe i sljedeće:




“Sud je od svojeg osnivanja početkom 2012. djelovao u zakupljenom prostoru u vlasništvu Triglav osiguranja. Preseljenje na novu lokaciju slijedi iz ugovora o zakupu koji su nadležna državna tijela, nakon pregovora koji su započeli prošle jeseni, sklopila s Hrvatskom poštom, za razdoblje od iduće tri godine (u pogledu eventualnih dodatnih upita o spomenutom ugovaranju upućujemo na obraćanje Ministarstvu pravosuđa). Iz javno dostupnog javnog natječaja za prodaju nekretnina Hrvatske pošte od 27. ožujka 2015. slijedi da će zgrada na adresi Korzo 13 kupcu biti predana u roku od tri godine, a potencijalni kupci obaviješteni su da je dio poslovnog prostora obuhvaćen važećim ugovorima o zakupu. Nije nam poznato je li u međuvremenu došlo do realizacije prodaje čija najava je nedavno izazvala medijski interes”.