Jubilej odgojno-obrazovne ustanove

Učenički dom Podmurvice za 65. rođendan na milenijskoj fotografiji Šime Strikomana

Karolina Krikšić

Zajedno s učenicima i djelatnicima Doma Podmurvice na milenijskoj fotografiji Šime Stikomana su i članovi Mjesnog odbora Podmurvice s kojima Učenički dom Podmurvice uspješno surađuje



RIJEKA Snimanjem milenijske fotografije jučer je započelo obilježavanje 65. obljetnice Učeničkog doma Podmurvice. Riječ je o odgojno-obrazovnoj ustanovi koja od 1947. godine učenicima, ali posljednjih godina i određenom broju studenata, koji pohađaju srednje škole ili fakultete u Primorsko-goranskoj županiji pruža više od samog smještaja. Naime, u Domu Podmurvice odgojno-obrazovni proces realizira se kroz mentorske, izborne, posebne programe te program obogaćivanja života i rada u Domu u koje je ove godine uključeno 230 učenika srednje škole u Rijeci, Opatiji i Bakru.


Osim iz Primorsko-goranske županije, u Domu borave i učenici iz Istarske, Ličko-senjske, Karlovačke, Slavonsko-požeške, Vukovarsko-srijemske te Šibensko-kninske županije koji su, zajedno s 40-ak djelatnika doma pozirali poznatom frvatskom fotografu Šimi Strikomanu na sportskom igralištu Učeničkog doma.


– Kako je i uobičajeno, svake godine snimamo zajedničku fotografiju učenika i djelatnika Doma, no s obzirom na važan jubilej, ove smo godine poželjeli imati drugačiju fotografiju zbog čega smo kontaktirali Šimu Strikomana, objasnila nam je ravnateljica Učeničkog doma Podmurvice Ljiljana Kencel-Drandić najavljujući da će fotografija biti objavljena u domskim listu »Mi« što će biti objavljen uoči središnjeg obilježavanja 65. obljetnice osnutka Doma 19. prosinca.





Zajedno s učenicima i djelatnicima Doma Podmurvice na milenijskoj fotografiji Šime Stikomana su i članovi Mjesnog odbora Podmurvice s kojima Učenički dom Podmurvice uspješno surađuje. 


Zahvaljujući našem čitatelju Predragu Šneleru, dobili smo fotografiju iz perspektive kakvu nije imao niti Strikoman.