Akcija Udruge Mijau

Tijekom veljače popust za sterilizaciju mačaka 50 posto

Ljiljana Hlača

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivih bolesti. Svi su odgovorni

Udruga »Mijau« Rijeka u suradnji s veterinarskim ambulantama u Rijeci i Viškovu i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka tijekom mjeseca veljače. Svi građani koji se odluče na taj zahvat to mogu učiniti s popustom od pedeset posto, što iznosi 205 kuna, po zahvatu. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije. Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su: veterinarska ambulanta privatne prakse »Kućni ljubimci«, Kozala 51, telefon 514-399, zatim ambulanta »Trsat«, Kuflekova 1, telefon 216-042, RiVet Specijalistička veterinarska praksa »Kantrida«, Istarska 15, telefon 561- 452 te veterinarska ambulanta Turković, Viškovo123/c, telefon 257-571, 091/514-2534. Osnovni cilj ove akcije koja se provodi već 12 godina, kažu u Udruzi, jest djelovati preventivno s projektom »uhvati, steriliziraj i vrati«.  

  – Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivih bolesti. Svi su odgovorni, stoga svim stanarima savjetujemo da ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, neka se udruže i sakupe sredstva za sterilizaciju. Mačke je zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Sterilizacijom se omogućava normalni suživot životinje i čovjeka, ističu dalje aktivisti ove organizacije. 


  Ako netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti se o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti volonterima udruge koji će im pružiti pomoć. Više informacija o akciji, pripremi životinje za zahvat i postoperativna njega životinje može se dobiti od volontera na sljedećim brojevima mobitela; 091/543 5819 i 091/887 5688. Udruga Mijau nema azil te ne prima napuštene mačke.