Filmski noviteti

Siječanj u Art-kinu Croatia uz Tarantina, Sorrentina i talijanske filmove

Hina

Mrska osmorka također na programu

Mrska osmorka također na programu



U programu riječkog Art-kina Croatia u siječnju su novi filmovi Quentina Tarantina, Paola Sorrentina, ciklus novog talijanskog filma i još niz filmskih noviteta, izvijestili su u srijedu iz tog kina.


 U Tarantinovom filmu “Mrska osmorka”, čija je radnja smještena desetak godina nakon završetka američkog Građanskog rata, prati se bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U novom filmu oskarovca oskarovca Paola Sorrentina “Velika ljepota”, dva stara prijatelja razmišljaju o prošlosti, sadašnjosti, ljepoti i apsurdnosti života a glume Michael Caine, Harvey Keitel i Rachel Weisz.


 U ciklusu novog talijanskog filma, od 13. do 17. siječnja bit će biografski dokumentarac “Žene koje su postale mit – Sophia pripovijeda o Loren”, biografski film o talijanskom pjesniku Giacomu Leopardiju, potom dvije izvrsne drame – “Naša djeca” o jednoj zajedničkoj večeri roditelja djece koja su možda počinila grozan zločin te “Zlatni dečko” o Davideu koji radi u reklamnoj industriji, a sanja o pisanju knjige. Tu su još i dvije komedije – “Zbunjeni i sretni” i “Oprostite što postojim”.


 U siječnju u Art-kinu će se prikazati još i kriminalistička drama “Gospodin Holmes”, u kojoj Ian McKellen glumi ostarjelog najpozantijeg svjetskog detektiva, rumunjska komedija “Bravo!”, nagrađena na filmskom festivalu u Berlinu i dobitnik nagrade Grand Prix u Cannesu, “Saulov sin” Laszla Nemesa.


 U Art-kinu Croatia nastavlja se program vikend matineja za cijelu obitelj a filmovi u ovom programu su “Snoopy i Charlie Brown Peanuts film”, “Mali princ”, “Pjesma mora” i “Izvrnuto obrnuto”.