Kreativni listopad

Radionice u riječkom Migotinu: Kako od moosgummija napraviti vilenjaka, što je transfer tehnika?

P. N.

Ono što je važno, prijaviti se na vrijeme. Telefonom na 051/371-573, e-mailom na [email protected] ili putem Facebook stranice



Tijekom listopada u Knjižari Migotin što se nalazi kod Kosog tornja, u ulici J. Trdine 3a, kreativcima poznata Katarina Kalčić održavat će poučne i zabavne radionice.


U srijedu, 5.10. od 16-18 sati izrađivat će se MOOSGUMMI VILENJAK, kojemu će kuća biti ruža, posađena u terakota lončiću. Naučite kako se modelira i lijepi moosgummi, kako se koriste termo kalupi. 


U ponedjeljak 10.10. od 16-18 sati na rasporedu je NATUR DECOUPAGE. Na mdf pločici radi se decoupage, s dodatkom prirodnih materijala. Ovaj put koristi se juta, žutica, špaga, rafija. Naučite kako jutu pripremiti za decoupage. Korist  se akrilne boje, odljevci od gipsa, patine.




U srijedu 12.10. od 16-18 sati zadatak glasi – TRANSFER DAŠČICA. Na mdf daščici poigrat će se sudionici transfer tehnikom te decoupage tehnikom. Naučite kako bilo koji motiv po vašoj želji (čak i vama drage fotografije) možete prenijeti na bilo koju podlogu. 


U ponedjeljak 17.10. naučite OSLIKAVANJE STAKLA – VITRAGE. Oslikavat će se staklo, s nitro bojama za staklo. Naučite kako se koriste konture, a kako boje za staklo, kako miješati boje i dobivati nijanse. Motive možete birati po vašem guštu, cvijeće, masline, ornamente, leptire, dječje motive…


U srijedu 19.10. od 16-18 sati radit će se MOOSGUMMI SOVICE. Sovice od moosgummija ovaj puta slijeću na memo pločicu. Modelira se moosgummi, dekorira se sa satenskim trakicama… Idealan je to detalj za dječju sobicu, posebno za zaboravljive školarce. Ili simpatičan detalj u kuhinji. 


U ponedjeljak 24.10. od 16-18 sati na redu je radionica CRIJEP MASLINA. Na podlozi, starom terakota crijepu radit će se shabby chic efekt. Koristit će se cracle lak za raspucavanje u jednoj fazi, akrilne boje, salvete. Radit će se decoupage u prirodnim smeđim i maslinastim tonovima. 



U srijedu 26.10. od 16-18 sati izradite VJEŠALICU ZA KLJUČEVE. Ako vodite borbu s ključevima koje stalno tražite, ovo je radionica za vas. Izraditi ćete vješalicu za ključeve. 


U ponedjeljak, 31.10. od 16-18 sati, pazite sad, vrijeme je za NAJAVU BOŽIĆA. Ukrašavat će se velika stiroporna kugla, radit će se decoupage, koristiti strukturni snijeg. Na kugli će se izrađivati glitter 3d vitice, velike mašne od tila. Osim snijega bit će tu i ledenog inja, zamrznutih plodova šipka…


Ono što je važno, prijaviti se na vrijeme. Telefonom na 051/371-573, e-mailom na [email protected] ili putem Facebook stranice.