Riječki karneval

Počinje preregulacija prometa, u nedjelju besplatan javni gradski prijevoz

Slavica Mrkić Modrić

Arhiva NL

Arhiva NL

U nedjelju, na dan velike povorke Riječkog karnevala od 11 do 22 sata u cijelosti će biti zatvoren promet središtem grada

Kao i svake godine do sada,  Riječki karneval će ovog, posljednjeg vikenda preusmjeriti promet u gradu na Rječini, zatvoriti poneka parkirališta, te izmjestiti taksi stajališta i autobusne postaje. U nedjelju, 15. veljače, na sam dan održavanja velike povorke Riječkog karnevala od 11 do 22 sata u cijelosti će biti zatvoren promet središtem grada ili Rivom, Rivom Boduli, Ulicom Ivana zajca, Fiumarom, Scarpinom, Adamićevom i Zadarskom, te svim ulicama južno od Korza prema obali.

Zabrane parkiranja kreću već od danas, a obuhvaćaju Muzejski trg u vremenu od 20 sati večeras do subote u 24 sata, potom Trg 128. brigade Hrvatske vojske i Trg Riječke rezolucije od 20 sati večeras do 24 sata u nedjelju.


Sutra se neće moći parkirati na Putničkoj obali, parkiralištu Delta, Grobničkoj rivi  i parkiralištu Pod voltun i to od 22 sata pa sve do nedjelje u 24 sata.


U nedjelju, 15. veljače uz već spomenute lokacije parkiranje će biti zabranjeno i u Zadarskoj ulici, Splitskoj, Zanonovoj, te u Ulicama Riva, Riva Boduli, Verdijeva (zapad), Zagrebačka (zapad) i  Ivana Zajca, kao i na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu Riječke rezolucije.




Vozila koja ostanu nakon zabrane parkiranja, premještati će »pauk«, a informacije o lokaciji na koju su premještena vozila mogu se dobiti u postaji Prometne policije na broj telefona 335-521.


Gradski autobusi vozit će po voznom redu, a zaustavljat će se na svim usputnim gradskim stajalištima.


KD Autotrolej d.o.o. na dan Međunarodne karnevalske povorke na svim gradskim linijama neće naplaćivati javni prijevoz, a tog dana ukrcaj, odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija u vremenu od 11 do 24 sata obavljat će se na terminalu prigradskog prometa Delta. 


U vrijeme zabrane prometa taksi stajalište u Ulici Matije Gupca bit će izvan funkcije, a tijekom zabrane prometa taksi stajalište iz Ulice Riva privremeno će biti premješteno u Trpimirovu ulicu, na sjeverni prometni trak rezerviran za vozila javnog prijevoza.