Ovaj vikend u Rijeci

Na izložbi pasa CACIB 2015. sudjeluju predstavnici 131 pasmine

Andrej Petrak

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Izložba, jedina u Hrvatskoj uz zagrebačku izložbu, dobila Crufts kvalifikaciju, najveće izložbe pasa u svijetu, koja se održava u Velikoj Britaniji



Tisuću i šesto pasa iz 131 pasmine, 1.200 izlagača iz 25 zemalja očekuje se ove subote i nedjelje na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB 2015., što će biti održana u Centru Zamet, u organizaciji Sportskog kinološkog kluba Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom te pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Programi će se tijekom dva izložbena dana odvijati u Centru Zamet i na trgu ispred Centra, a uz glavnu izložbu bit će održana specijalna izložba buldoga, najavili su Mirjana Krstić Arbanas i Leo Dokoza iz Sportskog kinološkog kluba Rijeka. Izložbe sude renomirani kinološki suci iz više europskih zemalja. 


    Riječki CACIB otvara ovogodišnju kinološku izložbenu sezonu u Hrvatskoj, a organizatori su posebno ponosni na to što njihova izložba, jedina u Hrvatskoj uz zagrebačku izložbu, dobila Crufts kvalifikaciju, najveće izložbe pasa u svijetu, koja se održava u Velikoj Britaniji. Ističu da je CACIB odlična prilika za promociju Rijeke, jer za lanjske izložbe, riječki smještajni kapaciteti u velikoj su mjeri bili popunjeni, a povećan promet imali su i ugostitelji. Pozvali su izlagače da nakon izložbe prisustvuju programima Međunarodnog riječkog karnevala. 


    Izložba je otvorena za javnost pa će Riječani imati jedinstvenu priliku vidjeti i pojedine zaista rijetke pasmine, kao što su čehoslovački vučjak ili tajlandski ridgeback. Svečano otvaranje CACIB-a zakazano je za subotu u 9.30 sati, dok će ocjenjivanje početi pola sata kasnije. Revijalni dio programa »Best in Show« trajat će od 15 do 17.30 sati, a u nedjelju je raspored identičan prethodnom danu. Ulaznica košta 10 kuna, dok je ulaz za djecu do 10 godina besplatan. Dio prihoda od prodaje ulaznice organizatori će, već uobičajeno, uplatiti riječkom azilu za nezbrinute životinje. Više o izložbi moguće je doznati na webu Sportskog kinološkog kluba Rijeka skkrijeka.com. 




    Za vrijeme održavanja izložbe na snazi će biti privremena regulacija prometa. Ulicama Bože Vidasa, Ivana Zavidića i Ante Pilepića, umjesto dvosmjerno, vozit će se jednosmjerno, jer će jedan prometni trak biti predviđen za parkiranje. Privremena regulacija prometa započinje u petak u 20 sati, a završava u nedjelju u 24 sata. Autotrolejeva linija 2A bit će preusmjerena tako da će pri dolasku na Zamet autobus skrenuti u Ulicu braće Monjac te će Ulicom Vladivoja i Milivoja Lenca voziti do kružnog toka kod Baptističke crkve i natrag. Organizatori mole građane da koriste javni gradski prijevoz i ispričavaju se zbog eventualnih poteškoća prilikom parkiranja vozila.