Akcija ide dalje

“Moj najljepši vrt”: Vrtlarima iz Dražica, Ravnica i s Lošinja po 3.000 kuna

Jelena Sedlak

Foto R: Brmalj

Foto R: Brmalj

Podjelom nagrada za prošli, započeo je i novi, ovogodišnji ciklus akcije za izbor najljepšeg vrta PGŽ, u kojem mogu sudjelovati svi osim jučer prvonagrađenih



Slavko Vukajlović iz Lošinja, Snježana Križ iz Ravnica i Ines Ban iz Dražica ponosni su vlasnici prvonagrađenih vrtova iz prošle sezone akcije Novog lista i PGŽ »Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije«. Njima je u petak u Prirodoslovnom muzeju PGŽ uručeno po 3.000 kuna nagrade, ali to nije sve. Nagrađeni su i najljepši balkon, ovoga puta Rozinke Lipovac iz Prezida i najljepši mali gradski vrt, koji je ove godine imala Sanja Kukić Katalinić, s Kozale. Ove dvije, tek prošle godine uvedene nagrade, iznose po 1.000 kuna, a sve je naravno, financirala PGŽ. Kao i još deset nagrada od po 100 kuna koje su dobili vrtlari što ih je pohvalio žiri.


Dakle, polovica od svih 30 prošlogodišnjih sudionika natjecanja, dobilo je neku od novčanih nagrada, a svi su dobili pohvale, te darove od rasadnika »Nerium« i tvrtke »Unichem Agro«, koji su im darovali mediteransko bilje i proizvode Plantelle. Novčane nagrade i pohvalnice najuspješnijim vrtlarima uručili su zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ, Melita Raukar. U malom botaničkom vrtu nazočne je pozdravila ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Željka Surina Modrić, koja je izrazila zadovoljstvo što može ugostiti prave ljubitelje prirode, a zamjenik glavnog urednika Novog lista, Edi Prodan, istaknuo je kako je ova akcija unijela živost i ljepotu na stranice Novog lista.


Inače, ovaj put je u akciji bilo najviše prijavljenih u 8 godina koliko traje, njih 30, od kojih čak 12 iz Gorskog kotara, za što je u velikoj mjeri bio zaslužan naš dugogodišnji suradnik, dopisnik »Novog lista« iz Čabra, Željko Malnar, koji je nedavno umirovljen, ali svejedno i dalje obilazi goranske vrtove i piše o njima divne tekstove. Njemu su i iz Novog lista i iz Županije ovaj put stigle zahvalnice i darovi.




Podjelom nagrada za prošli, započeo je i novi, ovogodišnji ciklus akcije za izbor najljepšeg vrta PGŽ, u kojem mogu sudjelovati svi osim jučer prvonagrađenih. Kriteriji za uspjeh su poznati, vrt treba biti odraz podneblja u kojem se nalazi, slika i prilika vlasnika i mjesto na kojem se svako može opustiti i zaboraviti na svakodnevne probleme. A tko u tome uspije, ima šansu da osim uživanja u svom vrtu, dobije i vrijednu nagradu, kao što je i ovoga puta bio slučaj.