Bez promjene na Kantridi

Izabrani ravnatelji županijskih domova za starije i nemoćne

Mirjana Grce

Na Kantridi ostaje Marija Maras, u Voloskom Marijan Haupert, a u Krku kao v.d. Mladen Pokrajčić. Veli Lošinj preuzima Vesna Vidović Oreški iz Varaždina



RIJEKA » Početkom rujna ili pak početkom listopada upravljanje četirima primorsko-goranskim županijskim domovima za starije i nemoćne ljude preuzet će ili nastaviti stari i novi ravnatelji.


   Ravnateljica riječkog Doma Kantrida i sljedeće će četiri godine biti socijalna radnica Marija Maras, a isto tako ravnateljski mandat produžen je i ravnatelju Doma Volosko socijalnom radniku Marijanu Haupertu. U Domu u Velom Lošinju dolazi do promjene ravnatelja – Julku Matec, dosadašnju v.d. ravnateljicu koja nije predala molbu za to mjesto, naslijedit će socijalna radnica Vesna Vidović Oreški iz Varaždina. Vidović Oreški je do sada u nekoliko mandata bila ravnateljica županijskog doma za starije osobe u Varaždinu, a zbog novog radnog mjesta će se u privatnom aranžmanu preseliti na Lošinj – PGŽ se, naime, nije obvezala novoj ravnateljici osigurati stan. Dom u Krku Mali kartec nije dobio ravnatelja već je sadašnji ravnatelj prof. Mladen Pokrajčić imenovan v. d. ravnateljem.


   Podsjetimo, Upravna vijeća županijskih domova su u lipnju raspisala natječaje za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljica zbog isteka mandata aktualnim ravnateljima. Izuzev za Dom u Velom Lošinju, na natječaj su se javili i dosadašnji ravnatelji – za Dom Kantrida stigla je samo molba ravnateljice Maras, za Volosko i Mali kartec su bila po dva kandidata, a za Dom u Velom Lošinju tri.




   – Novi pravilnik o vrsti doma propisuje da domovi moraju najmanje 70 posto svoga kapaciteta imati za slabo i teško pokretne te nepokretne starije osobe. Domovi sada to otprilike i imaju, izuzev Malog karteca koji ima oko pola kapaciteta za takve ljude te željeni omjer treba postići i zbog toga zaposliti i nove stručne kadrove. Želimo da u svim županijskim domovima bude taj omjer, poručuje Dragica Marač, pročelnica samostalnog županijskog Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade pod čijom su ingerencijom i županijski domovi za starije i nemoćne osobe.