Bajram Šerif Mubarek Olsun

Bajram obilježen molitvom u novom Islamskom centru

Portal Novilist.hr

Svečanu bajramsku molitvu, uz bajram-namaz i bajramsku poruku, predvodio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović.



RIJEKA Povodom završetka mjeseca Ramazana i ramazanskog posta, Medžlis islamske zajednice Rijeka organizirao je danas u Islamskom centru Rijeka (nova džamija) svečanu bajramsku molitvu.


Jutarnja molitva (sabah-namaz) počela je u 5.30 sati, a bajramska svečanost (bajram-namaz i bajramska poruka) u 6.30 sati. Svečanu bajramsku molitvu, uz bajram-namaz i bajramsku poruku, predvodio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Rijeka, Hajrudin ef. Mujkanović. 



– U povodu nastupajućeg blagdana Ramazanskog bajrama Medžlis islamske zajednice Rijeka upućuje vam iskrene čestitke, sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše tradicije, sa svojim obiteljima, prijateljima, rodbinom, susjedima i svim ljudima dobre volje. Neka vam blagoslovljeni dani Ramazanskog bajrama vrate vjeru, nadu i međuljudsko povjerenje, da među nama nestane zlobe i zavisti, da nam zajedništvo povrati samopouzdanje, da svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno, da shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu iskrena vjera i plemenito djelo. Ramazanski bajram je prilika, ali i obveza da pomognemo i posjetimo sve svoje prijatelje, i drage nam osobe, ali i prilika da se sjetimo svojih umrlih. Radost Ramazanskog bajrama podijelimo i sa svojim sugrađanima i susjedima u našem Gradu i Primorsko-Goranskoj županiji, jer i ovaj bajram dočekujemo u Islamskom centru Rijeka. Bajram Šerif Mubarek Olsun!, napisao je u svojoj bajramskoj poruci Hajrudin ef. Mujkanović.