Klaun-kazalište

Audicija za klaunove-doktore

Kim Cuculić

Foto Martina Cvek

Foto Martina Cvek

Radionicu će voditi Giora Seeliger, umjetnički direktor i osnivač međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International i Zoran Vukić, suosnivač i umjetnički voditelj Crvenih nosova – udruge čija je misija donošenje smijeha bolesnima i ljudima koji pate



U Prostoru Plus, Molekula@Filodrammatica (Korzo 28/I) u srijedu, 29. travnja, od 9.30 do 17.30 sati bit će održana audicijska radionica za klaunove-doktore. Pozivaju se zainteresirani kandidati da pristupe audicijskoj radionici, koja će biti vođena od strane iskusnih umjetničkih voditelja na polju klaun-kazališta, fizičkog teatra i klaun-doktora.


Radionicu će voditi Giora Seeliger, umjetnički direktor i osnivač međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International i Zoran Vukić, suosnivač i umjetnički voditelj Crvenih nosova – udruge čija je misija donošenje smijeha bolesnima i ljudima koji pate. To se ponajprije odnosi na kontinuirane klaun-posjete djeci na bolničkim odjelima, kao i klaun-vizite starijima i nemoćnima. 


   Prijave u obliku životopisa šalju se na [email protected]. Životopis na engleskom jeziku sa slikom, s naglaskom na dosadašnji izvedbeno umjetnički angažman i školovanje, te vještine koje mogu biti korisne u radu klaun-doktora. Za audicijski dio radionice svaki kandidat treba pripremiti svoje viđenje klauna u obliku kratke klaunske etide u trajanju 3-5 minuta, u kostimu ili dijelu kostima. Audicijskoj radionici se pristupa u njenom cjelokupnom trajanju, odnosno po zadanom planu: od 9.30 do 17.30 sati   

Od 2013. godine je postavljena platforma za pokretanje kontinuiranog programa na odjelima pedijatrije KBC-a Rijeka. Od 2014. pokrenut je i redovni program posjećivanja Doma za starije osobe »Kantrida«. Pozivaju se zainteresirani kandidati sa stalnim boravkom u Rijeci i njenoj okolici da svojim sudjelovanjem pridonesu donošenju smijeha, radosti i pozitivne životne energije bolesnima i nemoćnima.