Katamaran "Dubravka"

Jadrolinija 1. srpnja uvodi novu brzobrodsku liniju: “U špici sezone od Rijeke do Zadra bez ljetnih gužvi”

Portal Novi list

Katamaran "Dubravka" Jadrolinije / Foto Vedran Karuza

Katamaran "Dubravka" Jadrolinije / Foto Vedran Karuza

Katamaran isplovljava iz Rijeke u 7:00 sati, a u očekivani dolazak u Zadar je između 11:45 i 13:15 sati, ovisno o redu plovidbe, odnosno zaustavnim otočnim lukama



Od 1. srpnja Jadrolinija uvodi novu brzobrodsku liniju iz Rijeke koja će povezivati Rab, Veli Lošinj, Novalju, Silbu i grad Zadar, uz povratak iz Zadra za Rijeku istog dana.


Katamaran isplovljava iz Rijeke u 7:00 sati, a u očekivani dolazak u Zadar je između 11:45 i 13:15 sati, ovisno o redu plovidbe, odnosno zaustavnim otočnim lukama.


“Jadrolinija kao važan akter hrvatskog turizma i lider hrvatskog pomorstva sustavno ulaže u bolju prometnu povezanost turističkih destinacija na Jadranu, a nova linija Rijeka-Zadar putnicima, osim jednodnevnih izleta na atraktivne turističke destinacije, omogućuje brzo i udobno putovanje prema Zadru te uživanje u plovidbi bez ljetnih gužvi na prometnicama.




Nova brzobrodska linija izvrsna je prilika za izletnike koji u jednom danu žele posjetiti i nekoliko različitih turističkih otočnih destinacija, ali i putnike koji nastoje izbjeći prometne gužve na visokim temperaturama te putovanje provesti u opuštenom raspoloženju i rashlađenom okruženju brodskog salona, bez stresa koje sa sobom donose ljetni prometni kolapsi.


U sklopu svog komercijalnog djelovanja, Jadrolinija uvođenjem novih linija nastoji kontinuirano poboljšati povezanost razvedene hrvatske obale, ali i putnicima pružiti nove mogućnosti i sadržaje u skladu s potrebama i zahtjevima lokalnog otočnog stanovništva te domaćih i stranih turista”, poručuju iz Jadrolinije.


Liniju će održavati katamaran „Dubravka“, a predviđeno trajanje plovidbe brzobrodske linije Rijeka-Zadar je do 31. kolovoza, uz mogućnost produljenja radi bolje prometne povezanosti otoka s obalom te Kvarnera sa sjevernom Dalmacijom, ako se za tim pokaže potreba.


Red plovidbe i cijene karata navedeni su na internetskoj stranici Jadrolinije, a karte je moguće kupiti također putem web stranice ili mobilne aplikacije Jadrolinije.