Pripreme za školu

Razmjena udžbenika danas i sutra u uredu za mlade u Brčićevoj

Tihana Tomičić

Ilustracija NL

Ilustracija NL

Danas s početkom u 11 sati u prostorijama Informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ-a u Ulici Erazma Barčića 11/1 započet će razmjena knjiga i udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017.



Danas s početkom u 11 sati u prostorijama Informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ-a u Ulici Erazma Barčića 11/1 započet će razmjena knjiga i udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017. koju organizira Savjet mladih Primorsko-goranske županije. Roditeljima i učenicima omogućit će se razmjena knjiga i udžbenika na jednome mjestu, a akcija će trajati dva dana, najavljeno je na redovitom press kolegiju u Županiji.


Pročelnica za pomorstvo i promet Nada Milošević izvijestila je o rezultatima projekta ECO SEA koji se odnosi na integrirano upravljanje i zaštitu morskog ekosustava odobrenog za sufinanciranje iz sredstava IPA programa prekogranične suradnje, vrijednom ukupno 3,5 milijuna eura uz ukupno devet partnera. PGŽ je izravno iz tog projekta povukao 250.000 eura, a rezultat su dvije nove studije iz kojih je jasno da će se povećati broj lokacija s uzgajalištima za marikulturu na Kvarneru, a također će biti donesen i novi lokalni plan upravljanja ribolovnom zonom E koja se proteže od Velebitskih vrata do istarske granice Kvarnera, kazala je pročelnica Milošević.


Najavila je i izradu master plana razvoja luka županijskog i lokalnog značaja, koji će biti uklopljen u nacionalni plan razvoja luka na Jadranu.




Također, najavljene su i nove koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži Hotela Kaštel u Crikvenici i na Oštrom, te obnova i osuvremenjivanje postojećeg akvagana na Veloj plaži u Baški.