Policija traga za počiniteljima

Razbijena ploča Društva Josip Broz Tito u Rijeci, Perman: Nikad dosad se nije dogodilo ništa slično

Andrej Petrak

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Imajući u vidu recentna događanja i laganu fašizaciju društva kojoj svjedočimo proteklih mjeseci, ne bi me čudilo da je razbijanje ploče potaknuto time. Međutim, to su zasad samo nagađanja i još ne znamo je li u pozadini čina puki vandalizam ili nešto dublje, rekla je Biserka Perman



Zasad nepoznati počinitelj tijekom proteklog vikenda razbio je ploču s natpisom Društva Josip Broz Tito ispred prostorija udruge u Demetrovoj ulici.


Šteta od vandalizma uočena je u ponedjeljak ujutro, a pozvana je policija koja je napravila uviđaj. Iako je policija tijekom dana  obavila detaljan očevid, u ovom trenutku pomaka nema, traga se za počiniteljima. Oštećenja nastala na ploči iznose tisuću kuna, no zasigurno više od materijalne vrijednosti ovim činom su povrijeđeni osjećaji članova Društva. Predsjednica Društva Biserka Perman ističe da im se nikad dosad u svim godinama postojanja i djelovanja udruge nije dogodilo ništa slično.


– Hoće li policija uspjeti nešto otkriti, zasad ne znamo. Nitko nas nije zvao niti prijetio pa nismo mogli ni očekivati da će se nešto ovako dogoditi. Imajući u vidu recentna događanja i laganu fašizaciju društva kojoj svjedočimo proteklih mjeseci, ne bi me čudilo da je razbijanje ploče potaknuto time. Međutim, to su zasad samo nagađanja i još ne znamo je li u pozadini čina puki vandalizam ili nešto dublje, rekla je Biserka Perman.


Opširnije u tiskanom izdanju u utorak