TZ Viškova

Raspisan natječaj za najljepšu okućnicu i balkon u Viškovu

Portal Novilist.hr

Foto TZ Viškova

Foto TZ Viškova



VIŠKOVO Turistička zajednica Općine Viškovo i ove godine raspisala je natječaj za najljepše uređenu okućnicu i balkon na području Općine Viškovo u 2019. godini. Predmet ovoga Javnog poziva je izbor najljepše uređenih objekata u Općini Viškovo u sljedećim kategorijama:


a) najljepše uređenu okućnicu privatne kuće


b) najljepše uređen balkon privatne kuće ili zgrade




Uvjeti natječaja su:


– na natječaj spomenute objekte mogu prijaviti stanovnici Općine Viškovo, bez obzira na vlasništvo


– već nagrađeni mještani ne mogu se prijaviti 2 godine od pobjede


U navedenoj akciji vršit će se ocjenjivanje uređenosti okućnica privatne kuće ili balkona (stana stambene zgrade) prema slijedećim kriterijima:


1. cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja) – max 5 bodova


2. opremljenost (natpis ulice, kućni broj, uređena ograda) – max 5 bodova


3. na glavnoj prometnici, centru ili u funkciji turizma – max 5 bodova


Stručno povjerenstvo obići će prijavljene objekte te ih ocijeniti i fotografirati, i na temelju ukupne ocjene dodijeliti prigodne nagrade kako slijedi: za najljepše uređene okućnice i najljepše uređene balkone. Za svaku kategoriju određene su tri nagrade, odnosno poklon bon:


– za prvo mjesto 1.000,00 kuna


– za drugo mjesto 700,00 kuna


– za treće mjesto 400,00 kuna


Prijave na natječaj mogu se dostaviti osobno, telefonom, faxom ili e-mailom u prostorije Turističke zajednice Općine Viškovo, Viškovo 31, 51216 Viškovo, na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: 257-591 od 02. svibnja do zaključno sa 1. lipnja 2019. godine.