Udruga "Mijau" moli sve ljude dobre volje da pomognu donacijom oko troškova operacije i rehabilitacije životinje

Ranjena mačka preživjela i spašena

Sandy Uran

Mačka je prevezena na operativni zahvat u ambulantu za kućne ljubimce »Kozala« kod dr. med. vet. Tamare Ferari. Ovim putem bih zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u spašavanju ranjene životinje, rekao je Damir Batistić koji je dobrim dijelom zaslužan što je jadna maca spašena



RIJEKA Okrutnost prema nedužnim životinjama zna biti nemjerljiva. Ovoga puta jedan naš čitatelj ispričao nam je dirljivu priču o ranjenoj mački koja je nastradala, ali je srećom preživjela. Evo što nam je ispričao Damir Batistić koji je ujedno dobrim dijelom i zaslužan što je jadna maca spašena, jer je na vrijeme pokrenuo akciju spašavanja. 


   – U srijedu sam prolazio ulicom, na području Drenove u neposrednoj blizini okretišta linije broj 5. Uz sam put primijetio sam mačku kako leži, a pažnju mi je privukao komad drveta. U prvi mah pomislio sam da je sklupčana oko njega. Nažalost, to drvo je bilo namjerno zabodeno u nju. Odmah sam kontaktirao veterinara dr.med.vet. Sanjina Polića koji je bio spreman pomoći, samo da mu se mačka doveze. Kako je bila ranjena i u strahu, nije ju bilo lako uhvatiti. Veterinar me uputio na udrugu »Mijau«, jer oni imaju klopke za hvatanje mačaka. U kontaktu sa Savom Jokić, predsjednicom udruge »Mijau«, dogovorena je akcija hvatanja jadne ranjene životinje. Volonterka udruge ubrzo je stigla, te smo zajedno pokušali uhvatiti ranjenu mačku. No hvatanje mačke, koje je potrajalo do kasno u noć, nije uspjelo. Idućeg dana nastavljena je akcija spašavanja. Maca je uhvaćena u četvrtak oko 14 sati. Tom prilikom veliku pomoć su pružili aktivisti iz Društva za zaštitu životinja, te osobe koje su se tamo slučajno zatekle. Udruga »Mijau« obavijestila je Prvu policijsku postaju i podnijela prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Mačka je odmah prevezena na operativni zahvat u ambulantu za kućne ljubimce »Kozala« kod dr. med. vet. Tamare Ferari. Ovim putem bih zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u spašavanju ranjene životinje. Ovim putem upućujem apel Udruge »Mijau« koji moli sve ljude dobre volje, da svojom makar sitnom donacijom pomognu oko troškova operacije i rehabilitacije ove mlade životinje. Nakon oporavka mačka će biti udomljena te se zainteresirani mogu javiti udruzi »Mijau«, završio je svoju priču sa sretnim krajem Damir Batistić koji je i sam svojevremeno udomio mačku.