Probijen rok

Radovi na izgradnji vodovoda u Svetoj Luciji kasne zbog oštećenja cjevovoda

Barbara Čalušić

Novi rok završetka radova je sredina prosinca, a treba izmijeniti dio novopostavljenog cjevovoda na kojem su utvrđena oštećenja koja su utjecala na rezultate analize kvalitete vode u cjevovodu



KOSTRENA Iako su radovi na izgradnji vodovodne infrastrukture u Svetoj Luciji trebali biti gotovi još u listopadu, u Vodovodu i kanalizaciji ističu kako su zbog nepredviđene okolnosti kao investitor odobrili izvođaču radova tvrtki Goran graditeljstvo produženje roka za izvođenje radova. U ovom trenutku završetak radova očekuje se polovicom prosinca. Kao razlog kašnjenja navode se izmjene dijela novopostavljenog cjevovoda na kojem su utvrđena oštećenja, koja su tijekom kontrolnih ispitivanja utjecala na rezultate analize kvalitete vode u cjevovodu.


– Novi cjevovod koji je položen i na kojem se provodilo ispitivanje kvalitete vode nije priključen na vodoopskrbnu mrežu, niti su na njega spojeni potrošači te je time u potpunosti isključena mogućnost distribucije vode prema kućanstvima i njezina konzumacija. Prespoj cjevovoda i njegovo stavljanje u funkciju uslijedit će tek po ponovno izvršenoj tlačnoj probi, dezinfekciji cjevovoda i konačno po dobivenim zadovoljavajućim rezultatima kvalitete vode u cjevovodu. Kako bi se izbjegla bojazan mještana i moguća sumnja u kvalitetu vode na području Kostrene, službe kontrole kvalitete vode i sanitarnog nadzora analizirale su kvalitetu vode na čitavom području Kostrene i potvrdile da je voda potpuno sanitarno ispravna i pogodna za piće – ističu u Općini Kostrena.


Analiza vode i utvrđivanja njezine zdravstvene ispravnosti, kako dodaju u Općini, provodi se svakodnevno u internom laboratoriju ViK-a kao i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.