Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. ožujka 2019.
Završava se uređenje zgrade u Ulici braće Branchetta

Radovi gotovi u subotu: Medicinska škola sljedeći tjedan seli na Banderovo

Potpuno obnovljena zgrada na Banderovu čeka useljenje Medicinske škole / Foto V. KARUZA
Potpuno obnovljena zgrada na Banderovu čeka useljenje Medicinske škole / Foto V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2015. u 21:10 2015-08-19T21:10:13+02:00

Radovi u novom domu Medicinske škole u koji je Primorsko-goranska županija uložila 10 milijuna kuna bit će završeni u subotu. Preseljenje medicinara iz zgrade koju su dosad dijelili sa Sušačkom gimnazijom započet će u utorak, u srijedu stiže novi namještaj, a u petak računalna oprema, pametne ploče i ostalo

RIJEKA  Nakon što je početkom srpnja Strojarsko-brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja iselila iz zgrade na Banderovu u kojoj je djelovala 67 godina te se preselila na Krnjevo u zgradu koju dijele Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja te Prometna škola, velika seoba riječkih srednjih škola nastavit će se idućeg tjedna useljenjem Medicinske škole u zgradu u Ulici braće Branchetta. Najavljujući kako će Medicinska škola zgradu koju dijeli s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom napustiti idući tjedan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i školstvo Primorsko-goranske županije Edita Stilin navodi da će radovi na preuređenju buduće zgrade te škole biti okončani u subotu.

Tri faze preuređenja

– Preuređenje zgrade realiziralo se u tri faze i do kraja ovog tjedna bit će gotova posljednja faza koja je podrazumijevala kompletno unutarnje uređenje u koje je uloženo 1,8 milijuna kuna. U posljednje četiri godine, koliko traje uređenje zgrade, ukupno smo uložili 10 milijuna kuna. Preseljenje Medicinske škole započet će u utorak, dok u srijedu stiže novi namještaj, a u petak računalna oprema, pametne ploče i ostala oprema za koju smo izdvojili 800 tisuća kuna, kaže pročelnica.

Škola za industrijska i obrtnička zanimanja danas na novoj adresi

Strojarsko-brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja od danas započinje s radom na novoj adresi, u Ulici Jože Vlahovića 10. Telefonski broj, kao i adresu elektroničke pošte škola nije mijenjala, a jesenji upisni rok u prvi razred koji počinje 24. kolovoza škola će realizirati na novoj adresi.

Medicinska će škola, dodaje, na novoj adresi raspolagati s potpuno novim suvremeno opremljenim laboratorijima, a ono što se u zgradi na Banderovu radilo tijekom srpnja i kolovoza, radovi su na adaptaciji podova, zidova i sanitarnih čvorova. Osim unutarnjeg uređenja škole, tijekom proteklih godina izvršeni su radovi sanacije krova, fasade i promjene prozora.

Jednosmjenski rad

Istovremeno s uređenjem zgrade na Banderovu uređivala se i zgrada u Ulici Jože Vlahovića u kojoj djeluju Prometna i Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja. Riječ je o objektu površine šest tisuća četvornih metara za čije je uređenje iz županijskog proračuna izdvojeno šest milijuna kuna.

Odluci da se nakon više od šest desetljeća djelovanja na Banderovu Strojarsko-brodograđevna škola iseli iz tog prostora kumovala je činjenica da je riječ o školi s malim brojem učenika koja je tijekom prošle školske godina imala svega četiri razredna odjela, a na raspolaganju je imala zgradu površine 7.000 četvornih metara. Od iduće školske godine u toj će zgradi biti 850 učenika Medicinske škole, a njihovim iseljenjem iz zgrade koju su godinama dijelili sa sušačkim gimnazijalcima stvorit će se uvjeti da obje škole iduće školske godine realiziraju jednosmjenski rad.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown