Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1n
Sutra: 2° 2° 1n
15. prosinca 2018.
GKR i Planetopija

Radionice u Striboru: "Okruglajte" divlje životinje s autorom bestselera "Tajne plastelina"

Rony Oren
Rony Oren
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2016. u 15:28 2016-11-08T15:28:00+01:00

Rony Oren najpoznatiji je po svom kreativnom radu s plastelinom i tome što je osmislio posebnu metodu namijenjenu djeci, koju je, osim u knjigama, predstavio i kroz jedinstvene radionice za rad s plastelinom koje se održavaju diljem svijeta. U izraelskim osnovnim školama dio su programa Ministarstva obrazovanja, a osmislio je i posebne radionice za rad u dječjim bolnicama kao i za djecu s posebnim potrebama

Izraelski autor, ilustrator i redatelj Rony Oren u petak, 11. studenoga na Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka predstavit će svoj rad i knjigu za djecu Divlje životinje, naslov koji je u Hrvatskoj objavila Planetopija u suradnji s Veleposlanstvom Izraela i Udrugom Izraelsko prijateljstvo. Oren će održati dvije radionice za djecu, s početkom u 10 i 11 sati, a potom u 12 sati će za javnost i medije, biti upriličen razgovor s autorom i predstavljanje njegovog rada i knjige.

Rony Oren autor je posebne metode rada s plastelinom koju je predstavio u svjetski uspješnoj seriji knjiga za djecu Tajne plastelina. Knjige su prodane u više od milijun primjeraka i prevedene na 13 jezika. Svjetski priznati je umjetnik, ilustrator i autor knjiga za djecu. Radio je kao voditelj katedre za animaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Jeruzalemu (Bezalel Academy of Art and Design), a danas je kulturni ambasador države Izrael.

Najpoznatiji po svom kreativnom radu s plastelinom i tome što je osmislio posebnu metodu namijenjenu djeci, koju je, osim u knjigama, predstavio i kroz jedinstvene radionice za rad s plastelinom koje se održavaju diljem svijeta. U izraelskim osnovnim školama dio su programa Ministarstva obrazovanja, a osmislio je i posebne radionice za rad u dječjim bolnicama kao i za djecu s posebnim potrebama.

Divlje životinje

Kao priznati redatelj i producent autor je više od 500 kratkih filmova i televizijskih serija u tehnici stop-motion animacije od kojih su mnoge međunarodno priznate, a mnoge su od njih emitirane na kanalima PBS ABC; Disney Channel, BBC i Chanel 4.

Tajne plastelina serija je knjiga koja otkriva zadivljujuće jednostavne tajne o tome „kako se to radi“ - alat za stvaranje nevjerojatnih likova od plastelina, s lakoćom i uz zabavu. Svjetski bestseler Divlje životinje potiče maštu i kreativnost te ohrabruje one od 6 do 86 godina da sami osmišljavaju priče ilustrirane plastelinom.

Uz jednostavne, jasne upute, korak po korak, uz pomoć ove knjige moguće je stvarati likove prikazane u veličini 1:1. Zabavnim i bogatim jezikom Rony Oren prati faze neophodne u stvaranju svakog lika, dok kreativci "okruglaju, palačinkaju i hrenovkaju" plastelin.

Na stranicama knjige nalazi se mnoštvo likova, cvijeća i predmeta koji pripovijedaju priču prepunu mašte i nadahnuća. Na stranicama naslovljenim Tajne plastelina za napredne pronaći je čitav niz dodatnih korisnih savjeta koji će djeci pomoći u stvaranju priča i likova i omogućiti im da s lakoćom postižu rezultate koji oduševljavaju.

Rony Oren živi u Binjamini i stvara od plastelina već više od trideset godina. Bio je voditelj odjela za animaciju na Akademiji za umjetnost i oblikovanje Becalel, a njegove se knjige zasnivaju na stotinama radionica s plastelinom za djecu i odrasle, koje je vodio diljem svijeta, ilustrirao je preko 30 knjiga za djecu, koje su sve mahom svjetske uspješnice, te brojnih animiranih filmova s likovima od plastelina.

Naslovnica

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka