Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Srušio se zid

foto Radi se i po najvećem pljusku: Konačno se krenulo, uklonjeno pola skele u Adamićevoj

Foto Vladimir Mrvoš
Foto Vladimir Mrvoš
Autor: ,
Objavljeno: 24. studeni 2018. u 14:23 2018-11-24T14:23:00+01:00

Ako se ovako nastavi, možda i dočekamo normalno uspostavljanje prometa nešto ranije od očekivanog, no o tome još uvijek nema nikakve službene informacije

RIJEKA Izvođač radova, zagrebački Kamgrad konačno je danas počeo s uklanjanjem skele, oštećene u četvrtak u urušavanju zida objekta bivše pošte u rekonstrukciji u riječkoj Adamićevoj ulici. Iako je provala oblaka ispraznila Rijeku i tek rijetki prolaznici prolaze gradom,na gradilištu "stare pošte" gdje se dogodilo urušavanje zida, a zatim i skele vrlo je živo. Radnici i dalje po kiši demontiraju oštećenu skelu, a u potpunosti je demontiran najoštećeniji dio skele. Tek kada je skela maknuta može se vidjeti o kakvoj se rupi na zgradi radi.  Sada je i puno vidljivije kakva se tragedija mogla dogoditi da je u trenutku urušavanja tog zida naišlo neko vozilo ili pješak 

Ako se ovako nastavi, možda i dočekamo normalno uspostavljanje prometa nešto ranije od očekivanog, no o tome još uvijek nema nikakve službene informacije.  Iz ureda Grada Rijeke izvijestili su da zbog urušavanja dijela zida i skele s pročelja zgrade bivše pošte, Adamićeva ulica ostaje zatvorena za sav promet i u ponedjeljak.

Promet će se odvijati obilaznim pravcima. Naime, takav odluka donesena je na koordinacije svih relevantnih sudionika – Građevinske inspekcije, MUP-a, Grada Rijeke, Hrvatskih cesta, komunalnog redarstva, voditelja gradilišta i Rijeka prometa.

Na koordinacijskom sastanku koji će se održati u ponedjeljak odredit će se daljnje prometne mjere koje će se poduzeti, a koje ovise o nalazima i odlukama građevinske inspekcije vezano uz samu zgradu i daljnje radove na sanaciji. U slučaju da Adamićeva ulica bude morala biti zatvorena za sav promet dulje vrijeme, Rijeka promet će predstaviti prijedlog prometnog rješenja, te ukoliko se ono prihvati, pripremit će se za realizaciju u najkraćem mogućem roku – pojašnjavaju u Gradu.

skela2

skela1

Naime, Rijeka promet ima predviđeno prometno rješenje obilaznog odvijanja prometa primjenjivo u slučaju potrebe dugotrajnijeg zatvaranja Adamićeve ulice koje je bilo pripremano neovisno o ovoj incidentnoj situaciji.

– No njegova primjena iziskuje određene prilagodbe, tako da se takvo rješenje ne uvodi u slučaju kraćeg razdoblja zatvorenosti ulice. Dakle, više detalja o primjeni ili neprimjeni novog prometnog rješenja znat će se u ponedjeljak – zaključili su u Gradu Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.