Festival u Kostreni

RIJEKA TATTOO EXPO Dobra tetovaža krasi tijelo poput nakita

Sandy Uran

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Festival tattoo majstora u regiji ugošćuje 105 renomiranih tattoo umjetnika, koji će se natjecati u 13 kategorija u kojima će biti podijeljeno ukupno 40 nagrada



KOSTRENA  Deveto izdanje Rijeka Tattoo Expoa svečano je otvoreno u Sportskoj dvorani Kostrena, a nazočili su mu načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, direktorica TZO-a Kostrena Sandra Svetić, direktorica KD-a Kostrena Sonja Hladnik i ravnateljica OŠ Kostrena Biserka Miškulin, te moderatorica Andrea Blažević.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER



Načelnik Vranić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije u Kostreni, a direktorica TZO-a Svetić istaknula njezinu važnost i u kontekstu obogaćivanja turističke ponude. Direktorica KD-a Kostrtena Hladnik istaknula je kako ovaj event svake godine postaje sve veći, dok je ravnateljica škole Miškulin zahvalila što je u sklopu ovog skupa tattoo majstora organizirana i humanitarna akcija kojom se prikupljaju sredstva za kupnju knjiga za školsku knjižnicu. Uslijedio je nastup plesne skupine Flame.




Deveto izdanje festivala tattoo majstora u regiji, koji u posljednje tri godine slovi za najveći takav skup u regiji, ugošćuje 105 renomiranih tattoo umjetnika iz petnaestak europskih zemalja, koji će se natjecati u 13 kategorija u kojima će biti podijeljeno ukupno 40 nagrada u tri dana koliko traje Rijeka Tattoo Expo. Umjetnici crtanja iglom ukrasit će brojne posjetitelje, a u današnje vrijeme dobra tetovaža, osim simbolike koju nosi u sebi, predstavlja i pravi »komad nakita« koji trajno krasi tijelo.


U natjecateljskom dijelu programa tattoo majstori pokazat će svoj talent u kategorijama: najbolja realistična tetovaža, najbolja mala tetovaža, najbolji portret, a posebno atraktivna je “fantasy” kategorija koja obuhvaća sve motive književne, filmske i strip fantastike. Bit će nagrađena i najgora tetovaža te se za ovu kategoriju mogu prijaviti i posjetitelji, a ukoliko budu odabrani, osvojit će lasersko uklanjanje tetovaže. U nedjelju će biti odabrana najbolja tetovaža konvencije pod službenim nazivom “Best of Show”.


U zabavnom dijelu programa nastupit će brojni performeri iz Rijeke i okolice poput plesnih skupina, mađioničara i mažoretkinja, dok je za glazbenu kulisu zadužena ekipa s novog riječkog internet radija “Radio Roža” koja će glazbu “puštati” u retro stilu s gramofonskih ploča.


Danas će se održati natjecanje u Cosplayu, organizirano u suradnji s Udrugom 3. Zmaj, dok će u nedjelju nastupiti mađioničar Andrej Škedel i Vatrene mažoretkinje, a održat će se i dvije kreativne radionice za djecu za koje su prijave otvorene na internet stranici Rijeka Tattoo Expo.


Sva tri dana bit će aktivan i Beauty Corner gdje će se pružati razne kozmetičke usluge i izrada “afro” pletenica. Možda je ovo kišno vrijeme pravi trenutak za malu promjenu imidža.