Bogat program manifestacije

RIJEKA SREĆE NA MOLO LONGU Dođite u subotu na lukobran i pustite u nebo lampione za osobe sa sindromom Down

Sanja Gašpert

Foto ilustracija D. Škomrlj

Foto ilustracija D. Škomrlj



RIJEKA Grad Rijeka u suradnji s Udrugom Rijeka 21 i WeMove agencijom organizira manifestaciju Rijeka sreće, koja će biti održana u subotu, 23. ožujka od 18 do 22 sata na Molo Longu. Cilj projekta je okupiti građane svih uzrasta na jednoj od lokacija u gradu te ih povezati druženjem, glazbom i lijepim željama i djelima, kazao je na konferenciji za novinare organizator Alen Petelinc iz WeMove agencije. Dodao je kako je ožujak tradicionalno posvećen osobama sa sindromom Down, pa su organizatori odlučili dio novca prikupljenog prodajom letećih lampiona donirati za opremanje glazbene sobe riječke Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.


– Građani mogu osigurati svoj lampion sreće kupnjom vaučera po cijeni od 25 kuna, koji će se prodavati na riječkom Korzu 21. i 22. ožujka od 10 do 18 sati. Cijena lampiona na dan manifestacije iznosi 30 kuna, a moći će se kupiti i na riječkom lukobranu. Za potrebe akcije osigurano je dvije tisuće lampiona, koji su biorazgradivi i ne predstavljaju štetnost za okoliš. Ipak, na lukobranu će biti postavljeni kontejneri za iskorištene lampione, a brodice Dezinsekcije će odmah nakon puštanja lampiona izaći na more kako bi ih pokupili, kazao je Petelinc.


Predsjednica Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 Mila Čuljak kazala je kako subotnji program počinje u 18 sati prigodnim DJ programom i nastupom članova Udruge Rijeka 21 te završava u 21 sat, kada će se u nebo pustiti dvije tisuće lampiona sreće, a prizor svijetlećih letećih lampiona će milenijskom fotografijom ovjekovječiti poznati riječki fotograf Davor Dragičević.




– U programu naziva »Mi plešemo« nastupit će band Vidovnjaci i plesna grupa naše Udruge te naša članica Izabela Hujić sa zumbom. Također, u sklopu programa predstavit ćemo poruke naše djece, naših članova, u kojima oni poručuju javnosti što sve ipak mogu učiniti, unatoč sindromu. Prikupljenim sredstvima kupit ćemo glazbala za glazbenu sobu, koja je za naše članove jako važna, jer glazba pomaže u govoru, komunikaciji, druženju, kazala je Čuljak.