Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
'Dajte Messija da se igramo'

foto/video RIJEKA KOCKICA Pogledajte kako je riva eksplodirala dok su kockasti gazili Argentinu

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2018. u 20:28 2018-06-21T20:28:00+02:00

RIJEKA Dajte, dajte Messija da se igramo! Ili ona u izravnom prijenosu Drage Ćosića: Rebiću Ante, želim da te Argentici pamte! Ne zna se stvarno koja je bolja, u znakovitu su se raspravu bacila dvojica hrvatskih navijača u kockastim dresovima dok je vrijeme curilo, a Hrvatska se spremala za još jednu nogometnu feštu. Kultna riva i danas je bila dupkom ispunjena, baklje su obasjale mjesto gdje se Rijeka sljubljuje s morem, a navijačka rijeka srcem i dušom s hrvatskim reprezentativcima u dalekoj Rusiji. 

A kako su golovi padali, atmosfera je pomalo dolazila do usijanja. Čudesno, euforično i u transu. Tako je večeras bilo na rivi i u okolnim kafićima. Prava navijačka groznica koja će sljedećih dana zasigurno još više zahvatiti Rijeku, Kvarner i Lijepu našu.

Najviše nervoze kod navijača stvarao je tek zatamljen video zid od 25 do 30 minute i pokoja nervozna reakcija Rebića. Ali, njemu je ionako bilo sve oprošteno nakon je načeo »gaučose«. Hrvatska je još jednom pokazala da je najbolja kad igra protiv najtežega protivnika. A hrvatski navijači zasad su dio više nego fantastične ruske priče

– Moj prijatelj i ja smo prema dogovoru htjeli navijanjem uveličati ovu našu veliku feštu i vjerujem da smo barem malo mogli uspjeli u ovoj vrsti davanja, kad već ne možemo na cesti u prosvjedima. Moj »outfit«? Nastojim u svemu biti dosta drugačiji pa i u odijevanju – ustvrdio je Marin Miočić Stošić, najpoznatiji riječki prosvjednik u društvu svog navijačkog društva, Mateje Jerković i Miroslava Radića.

Rijeka je danas bila na tragu onih pravih, najboljih navijačkih fešti. Hrvatska je maestralno izborila drugi krug, Modrić i društvo »stavili su u džep« Messija i ostatak »gaučosa«. Ima li bolje pozivnice za sljedeći susret s Islandom i one sve ostale. Svi vjeruju da će ova navijačka bajka što dulje potrajati.

AMA_3930
Riječka riva eksplodirala nakon gola Rebića / Foto Marin Aničić

AMA_3713
Gledanje utakmice Argentina - Hrvatska na Gatu Karoline Riječke / Foto Marin Aničić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.