'Dajte Messija da se igramo'

RIJEKA KOCKICA Pogledajte kako je riva eksplodirala dok su kockasti gazili Argentinu

Denis Frančišković

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



RIJEKA Dajte, dajte Messija da se igramo! Ili ona u izravnom prijenosu Drage Ćosića: Rebiću Ante, želim da te Argentici pamte! Ne zna se stvarno koja je bolja, u znakovitu su se raspravu bacila dvojica hrvatskih navijača u kockastim dresovima dok je vrijeme curilo, a Hrvatska se spremala za još jednu nogometnu feštu. Kultna riva i danas je bila dupkom ispunjena, baklje su obasjale mjesto gdje se Rijeka sljubljuje s morem, a navijačka rijeka srcem i dušom s hrvatskim reprezentativcima u dalekoj Rusiji. 


A kako su golovi padali, atmosfera je pomalo dolazila do usijanja. Čudesno, euforično i u transu. Tako je večeras bilo na rivi i u okolnim kafićima. Prava navijačka groznica koja će sljedećih dana zasigurno još više zahvatiti Rijeku, Kvarner i Lijepu našu.


Najviše nervoze kod navijača stvarao je tek zatamljen video zid od 25 do 30 minute i pokoja nervozna reakcija Rebića. Ali, njemu je ionako bilo sve oprošteno nakon je načeo »gaučose«. Hrvatska je još jednom pokazala da je najbolja kad igra protiv najtežega protivnika. A hrvatski navijači zasad su dio više nego fantastične ruske priče




– Moj prijatelj i ja smo prema dogovoru htjeli navijanjem uveličati ovu našu veliku feštu i vjerujem da smo barem malo mogli uspjeli u ovoj vrsti davanja, kad već ne možemo na cesti u prosvjedima. Moj »outfit«? Nastojim u svemu biti dosta drugačiji pa i u odijevanju – ustvrdio je Marin Miočić Stošić, najpoznatiji riječki prosvjednik u društvu svog navijačkog društva, Mateje Jerković i Miroslava Radića.


Rijeka je danas bila na tragu onih pravih, najboljih navijačkih fešti. Hrvatska je maestralno izborila drugi krug, Modrić i društvo »stavili su u džep« Messija i ostatak »gaučosa«. Ima li bolje pozivnice za sljedeći susret s Islandom i one sve ostale. Svi vjeruju da će ova navijačka bajka što dulje potrajati.


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić