Nova lista

RIJEČKA GASTRONOMIJA Ovo je pet najboljih riječkih restorana prema ocjenama korisnika TripAdvisora

P. N.

foto: Kalorija, Nebuloza, Cont

foto: Kalorija, Nebuloza, Cont

Prva dva restorana na ovoj listi, valja naglasiti, vodeća mjesta imala su i prošle godine te se može reći da su ova riječka gastro odredišta zadržala kvalitetu. 



Internet servis namijenjen turistima, TripAdvisor, “osvježio” je ovog mjeseca listu najboljih riječkih restorana. Osim kvalitete hrane, podsjetimo, korisnici TripAdvisora ocjenjuju još i uslugu te vrijednost koju gosti u restoranima dobijaju za svoj novac. Dakako, jedan od bitnih faktora koji utječe na ocjene restorana jeste i njihova lokacija, odnosno uređenje, pogled s terase ili iz restoranske sale i slično. Prva dva restorana na ovoj listi, valja naglasiti, vodeća mjesta imala su i prošle godine te se može reći da su ova riječka gastro odredišta zadržala kvalitetu. 


Prema “osvježenoj”, kolovoškoj listi najboljih riječkih restorana, na prvom mjestu prema ocjenama posjetitelja nalazi se restoran Kalorija, smješten na Šetalištu Joakima Rakovca, s ukupnom ocjenom od 4,5 od mogućih pet bodova. Osim hrane i zadovoljstva koje im je pruženo za novac koji su platili, gosti visoko ocjenjuju osoblje ovog restorana, koje je dobilo čistu peticu.


Od ukupnih 212 recenzija ovog restorana, njih dvije stotine “Kaloriji” daje najviše ocjene, a nešto slabiju ocjenu – vrlo dobar – restoran je dobio od 29 gostiju. Dvanaest gostiju restoran je ocijenilo prosječnim, četiri gosta restoran smatraju lošim, a pet gostiju – groznim. Kad se sve zbroji, vlasnici i osoblje restorana Kalorija mogu biti više nego zadovoljni, a zadovoljstvo će im pružiti i pogled na poruke koje su gosti ostavili nakon posjete “Kaloriji.





– Otišli smo tamo odmah nakon što smo stigli u Rijeku. Bio je to dobar izbor. Osoblje je vrlo ljubazno, a hrana vrlo ukusna. Ccijene su također OK. Pogled s terase je prekrasan, a sviđa nam se što restoran nudi odvojen prostor za pušače, zbog čega niste okruženi dimom cigareta ako to ne želite, komentirala je Paulina C., gošća restorana koja je u Rijeku stigla iz Berlina.


Na drugom mjestu TripAdvisorove ljestvice najboljih riječkih restorana našla se konoba Nebuloza, koja također ima ocjenu 4,5 od pet mogućih bodova. Konoba koja se nalazi na Titovom trgu ima 704 recenzije, od čega je 491 gost Nebulozi dao najvišu moguću ocjenu, 162 gosta ocjenu vrlo dobar, 28 gostiju ocjenu prosječan, 13 gostiju ocjenu – loš i deset gostiju ocjenu – grozan. Gosti Nebuloze hvale hranu, atmosferu, kao i ljubaznost osoblja.



– Izvrsna hrana i izvrsna usluga. Nakon sjajne večere osoblje nam je pomoglo da dobijemo taksi, a dok smo čekali počastili su nas odličnim lokalnim pićem. Čak su nam dali i adresu na kojoj možemo kupiti taj odličan digestiv. To je to što očekujete od dobrog restorana. Visoka preporuka, stoji u jednoj od recenzija.


Treće mjesto na ljestvici najboljih zauzela je pivnica Cont, koja se nalazi na šetalištu Andrije Kačića Miošića. Ukupna ocjena jednaka je kao kod Kalorije i Nebuloze te se može reći da su ova tri restorana u očima korisnika TripAdvisora zapravo podjednako dobra, a o njihovim mjestima na ljestvici TripAdvisora odlučivali su detalji. Hrana u pivnici Cont dobila je ocjenu 4,5 dok je usluga dobila ocjenu četiri. Vrijednost koju Cont nudi za tamo potrošen novac također ima ocjenu – četiri.



Pivnicu Cont ocijenilo je 266 gostiju, a ocjenu izvrstan dodijelilo im je 189 gostiju. Ocjenu vrlo dobar pivnica Cont je dobila od 48 gostiju, dok je prosječnom smatra deset gostiju. Da je pivnica Cont loša misli šest gostiju, a da je grozna – deset gostiju. U posljednje vrijeme Cont je u nekoliko navrata u komentarima gostiju ocijenjen prosječnim, a među komentarima se našlo i onih koje su ostavili potpuno razočarani gosti. Ipak, to nikog ne treba zavarati, a u Contu mogu biti zadovoljni, jer u recenzijama apsolutno dominiraju one pozitivne, u kojima gosti imaju puna usta hvale, kako za hranu, tako i za uslugu, odnosno atmosferu.  


Na četvrtom mjestu u kategoriji najbolji restorani našla se konoba Tarsa, smještena na Trsatu, u Ulici Josipa Kulfaneka, a na petom restoran Girica, koji se nalazi u Vukovarskoj ulici.


Kompletnu listu najboljih riječkih restorana, prema ocjenama korisnika TripAdvisora, možete pogledati ovdje, na stranicama spomenutog servisa, koji ima više od 300 milijuna korisnika diljem svijeta.