Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Preobražaj u važno čvorište

RECITE ŠTO MISLITE Počinje javna rasprava o uređenju riječkog Potoka. Trajat će do 7. rujna

Područje Potoka u budućnosti će se promijeniti / Snimio Silvano JEŽINA
Područje Potoka u budućnosti će se promijeniti / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2018. u 8:29 2018-08-22T08:29:38+02:00

Javna rasprava o Detaljnom planu uređenja područja  Potoka trajat će od 29. kolovoza do 7. rujna, a uvid u dokument bit će moguć u zgradi Grada Rijeke na Titovom  trgu ili na webu Grada Rijeke

RIJEKA   Od 29. kolovoza pa do 7. rujna trajat će javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Potok u Rijeci.

Kako je naš list već pisao, najavljenim izmjenama Detaljnog plana uređenja područje Potoka će doživjeti pravu transformaciju te u   dugoročnim planovima gradskih urbanista postati i jedno od važnijih čvorišta gradskog cestovnog prometa, takozvanog trećeg koridora, tunelske ceste koja bi, prema planovima, trebala prolaziti centrom grada, od Školjića do Potoka, a zatim opet tunelom do izlaza ili na Vukovarskoj ulici, ili na području Mlake.

Čekaju se prijedlozi

Uvid u ovaj dokument bit će moguć u zgradi Grada Rijeke, Titov trg 3, izložbena sala u prizemlju zgrade, svakim radnim danom od 8 do 16 sati i na web stranici: www.rijeka.hr.

U utorak 4. rujna bit će upriličeno javno izlaganje prijedloga Izmjena i dopuna Plana za stručnu javnost, odnosno javnopravna tijela i mjesni odbor u zgradi Grada Rijeke, Titov trg 3, sala u prizemlju s početkom u 10 sati, a za građanstvo u Mjesnom odboru Potok, Milana Butkovića 2, u 18 sati.

Po potrebi u navedenom razdoblju Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem pružat će dodatno tumačenje Prijedloga od 8. 30 do 13 sati.

U cijelu priču mogu se uključiti i građani pa se prijedlozi, primjedbe i mišljenja mogu poslati u pisanom obliku, poštom ili putem urudžbenog zapisnika, Odjelu gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, na adresu Titov trg broj 3. Mišljenje je moguće dati i usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja.

Primjedbe i prijedlozi koji se dostavljaju u pisanom obliku moraju biti  čitko napisani i potpisani te dostavljeni u roku, inače neće se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnoj raspravi.

Nova izgradnja

Treba posebno istaknuti da će se kroz ovu javnu raspravu preispitati  mogućnost izgradnje nove zgrade u Cambierijevoj ulici. Pokraj ulaza u KBC Rijeka, naime, u planu je rušenje objekta nekadašnje uprave Elektromaterijala, zatim dogradnju poslovne građevine na dio Završnikove ulice, prema Ulici Stane Vončine, ali i prenamjenu prostora servisno-komunalne namjene koji se nalazi iza upravne zgrade HEP-Elektroprimorja u prostor stambeno-poslovne namjene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.