Proljeće usred zime

RADOVALI STE SE SNIJEGU? Zaboravite na pravu zimu, nema je ni u dugoročnoj prognozi

P. N.

U Gorskom kotaru će danas pasti snijeg, no već će sutra biti toplije i kišovito. Mogućnost za još malo snijega na goranskom području postoji i za nedjelju, dok će ostatak tjedna biti topao



Dramatični napisi o dolasku “prave zime” i obilnom snijegu potkraj ovog tjedna, koji su se proteklih dana “vrtjeli” po medijskom prostoru, ipak se neće obistiniti. Snijeg će, doduše, pasti danas poslijepodne u Gorskom kotaru, dok će ga tijekom sutrašnjeg dana malo biti i u Lici. Susnježica je već počela padati jutros na području Čabra.


No snijeg će biti tek prolazna i kratkotrajna pojava, u nizinama ga uglavnom neće biti, dok dugoročne prognoze za Hrvatsku i dalje predviđaju vrijeme iznadprosječno toplo za ovaj period godine.


U Rijeci će danas padati kiša, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od 11 stupnjeva. Puhat će i jak jugozapadni vjetar, koji će na trenutke dosezati i olujne udare. Vikend će biti promjenjiv, ali i dalje topao – s temperaturama do 10 stupnjeva, dok će idući tjedan biti sunčano i ugodno toplo. Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda predviđaju za riječko područje temperature do 12 stupnjeva Celzijusa.




U Gorskom kotaru će danas pasti snijeg, no već će sutra biti toplije i kišovito. Mogućnost za još malo snijega na goranskom području postoji i za nedjelju, dok će ostatak tjedna biti topao.


Za one koji očekuju snijeg i zimski ugođaj loše vijesti – stranica Accuweather u svojoj dugoročnoj prognozi za idućih mjesec dana također ne predviđa osjetnije zahlađenje i ozbiljnije oborine.