Astronomski centar

Put u svijet dinosaura premijerno prikazan u riječkom digitalnom planetariju

Portal Novilist.hr

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA Svečana premijera novog filma – Put u svijet dinosaura održana je danas u planetariju Astronomskog centra Rijeka


Premijeri su prisustvovali gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima, te direktor Rijeka sporta d.o.o., tvrtke koja upravlja Astronomskim centrom Rijeka, Igor Butorac, predstavnici riječkih institucija, te glumci u filmu Sandro Bastiančić, Matko Margan, Lorena Vulić i Sandra Bastiančić.


Sve prisutne pozdravio je direktor Rijeka sporta, Igor Butorac te naglasio da je ovo 13. film koji se sinkronizira za digitalni planetarij od otvaranja Astronomskog centra Rijeka te zahvalio svim akterima prilikom realizacije filma.




Ostale projekcije filma tijekom rujna prikazivat će se prema sljedećem rasporedu: srijedom u 18.30 sati te četvrtkom i subotom u 19.30 sati.


Film je nastao u produkciji tvrtke Mirage 3D, a scenarist i redatelj je Robin Sip. Glazbu Marka Slatera izvodi Praška metropolitanska filharmonija. Film je osvojio trofej JANUS i nagradu za najinovativniju primjenu Fulldome produkcije na Jena Fulldome Festivalu 2013.


Naslovne uloge u hrvatskoj verziji filma imaju glazbenik Sandro Bastiančić i Ema Cvetković, a glasove ostalim likovima u filmu posuđuju Olja Dešić, Matko Margan, Leo Rumora, Lorena Vulić i Sandra Bastijančić. Produkciju filma potpisuje Studio Maraton.


Film „Put u svijet dinosaura“, sinkroniziran na hrvatski jezik, prati pustolovinu djevojčice Lucije i njezinog oca Karla dok putuju trijasom, jurom i kredom i otkrivaju tajne leta proučavajući pterosaure i pretke današnjih ptica.


Tijekom 40-minutne avanture glavni likovi lete s Quetzalcoatlom, bježe od raptora i susreću argentinosaura te iz prve ruke otkrivaju kako je izgledao kataklizmički „posljednji“ dan dinosaura. Sva ova uzbuđenja i prekrasne vizure čine ovoj film jednim od najbolje izvedenih ostvarenja za digitalni planetarij u kojem će uživati cijela obitelj.