Vrijedna obljetnica

Punih 25 godina u službi humanosti: Izložba riječkog Crvenog križa na panoima na Korzu

Sanja Gašpert

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Na Međunarodni dan Crvenog križa, 8. svibnja, Društvo Crvenog križa PGŽ-a i gradska društva predstavit će se građanima zajedničkim aktivnostima na Jadranskom trgu, od 10 do 12 sati



RIJEKA Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije ove godine obilježava vrijednu obljetnicu – 25 godina postojanja i rada. Tim povodom, pripremljena je izložba »25 godina u službi humanosti«, koja je otvorena na panoima na riječkom Korzu, gdje se može razgledati do 10. svibnja.


Inače, Društvo Crvenog križa PGŽ-a osnovano je 3. studenog 1994. godine, a čine ga društva Crvenog križa Crikvenice, Čabra, Delnica, Krka, Malog Lošinja, Novog Vinodolskog, Opatije, Raba, Rijeke i Vrbovskog.


– Izložba će predstaviti međunarodni pokret Crvenog križa te samo Društvo Crvenog križa PGŽ-a, kao i svih deset gradskih društava Crvenog križa s područja županije. Posebno su prezentirane djelatnosti među kojima su dobrovoljno darivanje krvi, prva pomoć, rad s mladima i volonterima, služba spašavanja života na vodi, priprema i djelovanje u kriznim situacijama, migracije i suzbijanje trgovanja ljudima, donacije te međužupanijska i međunarodna suradnja, kazala je prilikom otvorenja izložbe predsjednica Društva Crvenog križa PGŽ-a Karin Kuljanić.




Dodala je kako će se u vrijeme trajanja izložbe, a na Međunarodni dan Crvenog križa, koji se obilježava 8. svibnja, Društvo Crvenog križa PGŽ-a i gradska društva predstaviti građanima zajedničkim aktivnostima na Jadranskom trgu, u vremenu od 10 do 12 sati.