Zamet

Prve gospodarske igre PGŽ-a: Igre odraslih za igralište mladih

Sanja Gašpert

Igre su okupile stotinjak sudionika / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Igre su okupile stotinjak sudionika / Snimio Damir ŠKOMRLJ

 Sudjelovali su gospodarski subjekti koji su financijski podržali projekt obnove, a koji se provodi u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva



RIJEKA Sljedeći tjedan trebala bi početi realizacija projekta obnove vanjskog košarkaškog igrališta Društva sportske rekreacije Zamet, vrijednog ukupno 130 tisuća kuna, od kojih su po 40 tisuća kuna osigurali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a pedeset tisuća kuna Košarkaški klub Zamet sa svojim donatorima.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



Tim povodom, jučer su na igralištu u organizaciji KK Zamet održane prve Gospodarske igre Primorsko-goranske županije, pod nazivom »Igre odraslih za igralište mladih«, u kojima su sudjelovali gospodarski subjekti koji su financijski podržali projekt obnove, a koji se provodi u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva.




Igre su okupile stotinjak sudionika, među kojima i ekipu Novog lista, koji su se natjecali u četiri sportske discipline – košarci 3×3, badmintonu, boćanju i stolnom tenisu.


– Cilj projekta je obnoviti vanjsko igralište koje će služiti ne samo sportašima Zameta, nego i djeci i mladima, kao i rekreativcima. Radovi bi trebali početi sljedeći tjedan, a njihov završetak očekuje se za mjesec dana. U sklopu radova, bit će postavljena nova podloga, novi asfalt, nove konstrukcije, kao i table i obruči za košarku. Također, očekujemo suradnju i Energa koji bi nam trebao osigurati pojačanu rasvjetu. Inače, ove igre ustvari su znak zahvale svima koji su putem Riječkog programa lokalnog partnerstva pomogli projekt obnove našeg košarkaškog igrališta, gospodarskim subjektima, građanima, udrugama, klubovima, sportašima i ostalima, kazao je Milan Vukajlović, organizator igara, inače trener KK Zamet.