Magenta 1B2B

Prva hrvatska poslovna utrka: U Rijeci trčalo 1.100 poslovnjaka. Poručuju da je zdrav duh u zdravom tijelu

Barbara Čalušić

snimio Marin Aničić

snimio Marin Aničić

Nagrade u utrci Magenta 1 B2B run dodjeljuju u kategorijama za malo, srednje i veliko poduzeće te pojedinačne nagrade za žene i muškarce. Posebna nagrada dodjeljuje se za naj-fit poduzeće, a to je ono koje ima najveći broj zaposlenika u odnosu na veličinu poduzeća. 



RIJEKA – Prva hrvatska poslovna utrka Magenta 1 B2B run u svom je trećem izdanju u Rijeci okupila 1.110 sudionika iz brojnih riječkih i hrvatskih poduzeća. Iako se utrka održava u četiri najveća hrvatska grada – Splitu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci, riječko je izdanje, odmah nakon Zagreba, poznato po drugom najvećem broju sudionika Zagreb koji osim team buildinga na pet kilometara dugoj utrci, na ovaj način promoviraju zdrav način života među poslovnjacima.


– Ideja o ovoj utrci rodila se 2015. godine na temelju inozemnih iskustava gdje firme svoje zaposlene, s namjerom da bi ih odvojile iz njihovih ureda i hala, izvode na zrak i tako poručuju da je samo u zdravom tijelu zdrav duh. Te smo godine krenuli s Maksimirom i odmah smo okupili tisuću ljudi. Tada smo zapravo i došli na ideju da ova utrka bude samo rezervirana za Zagreb već da se održava još i u Splitu, Osijeku i Rijeci, kaže Bojan Mušćet, ambasodor utrke i kapetan najmnogobrojnijeg tima utrke, tima Hrvatskoga telekoma


Nagrade u utrci Magenta 1 B2B run dodjeljuju u kategorijama za malo, srednje i veliko poduzeće te pojedinačne nagrade za žene i muškarce. Posebna nagrada dodjeljuje se za naj-fit poduzeće, a to je ono koje ima najveći broj zaposlenika u odnosu na veličinu poduzeća. Trasa riječkog izdanja ove utrke meandrira od Gata Karoline Riječke, ulicama oko riječke place i kazališta pa sve do Mola longa.


snimio Marin Aničić


snimio Marin Aničić