Godišnjica tragedije

Prva biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića

Portal Novilist.hr

Okupljanje biciklista predviđeno je u ponedjeljak, 21. travnja, od 9.30 sati u Dražicama. Biciklirat će se trasom Jurdani – Ružići – Breza – Saršoni – Trnovica – Lukeži – Dražice, odnosno 26,5 kilometara. 



RIJEKA U spomen na poginule članove Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića, Triatlon Klub Rival, u suradnji s Općinom Jelenje, Planinarskim društvom Obruč i Sportskim društvom rupnjak, organizira 1. biciklijadu “In memoriam Dejan Ljubas i Dalibor Kaličić”. 


Dejan Ljubac i Dalibor Kaličić stradali su pod slapom u nabujaloj Rječini 21. travnja 2013. godine . Memorijalna biciklijada, na godišnjicu njihove pogiblje, vozit že se između njihovih rodnih mjesta, od Jušića do Dražica, a tijekom biciklijade, u Lukežima će biti otkrivena spomen ploča u čast ova dva velika čovjeka i izvrsna sportaša. 


Okupljanje biciklista predviđeno je u ponedjeljak, 21. travnja, od 9.30 sati u Dražicama. Biciklirat će se trasom Jurdani – Ružići – Breza – Saršoni – Trnovica – Lukeži – Dražice, odnosno 26,5 kilometara. U 13.30 predviđena je i biciklijada za djecu. Startnina iznosi 30 kuna, a uključuje memorijalnu majicu, ručak i okrjepu. Prijave se šalju na email [email protected].




U Triatlon klubu Rival napominju da je Ljubas bio jedan od najkompletnijih sportaša Rijeke. Bivši član atletskog kluba, u triatlonu je od samih početaka i jedan je od osnivača Rivala. Bio je izvrstan plivač, vrhunski atletičar, biciklist, alpinist, eksplozivan i izdržljiv sportaš. Bio je atletski prvak Hrvatske u krosu, višestruki prvak u triatlonu i duatlonu. Osim toga, bio je hrvatski triatlonski reprezentativac i pobjednik mnogih treking natjecanja, od kojih je posljednje bio u tandemu s Daliborom Kalčićem. Kalčić je pak bio prvak Hrvatske i pobjednik kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, reprezentativac, osvajač pustolovnog kupa Hrvatske. Bio je istinski zaljubljenik u prirodu i sportove u prirodi koji zahtijevaju vrhunsku fizičku i psihičku izdržljivost: orijentacijsko trčanje, penjanje, alpinizam… Bio je također sudionik i pobjednik na brojnim treking i pustolovnim utrkama širom Hrvatske i susjednih zemalja.