Đir po placi

Prošetali smo tržnicom i imamo prijedlog. Ukrasite nekome dan buketićem i kosaricom bobičastog voća

Ivan Volarić

Foto I. Volarić

Foto I. Volarić



RIJEKA Preduhutrili smo vrućine koje se najavljuju i u ranijim jutarnjim satima obišli riječku placu. Nema ništa ljepše nego dan započeti šetnjom koja pritom može biti korisna.


Zašto primjerice nekome ne uljepšati radni tjedan buketićem cvijeća i košaricom bobičastog voća, a onda se počastiti nekom plemenitom ribom za, primjerice, početak godišnjeg odmora.


Riječka ribarnica ovoga ponedjeljka od najtraženije sitne plave ribe nudi tek nesto srdela po 30 kuna što znači da ćete za ukusan riblji obrok morati izdvojiti nešto više novaca.




Preporuka? Recimo tuna odrezak na gradelama ili hobotnica pod pekom (120 kuna po kilogramu). Oni malo spretniji u kuhinji će se poigrati ražom, bracinom ili oradom (od 60 kuna na gore po kilogramu).