Bliže putnicima

Promjena taksi stajališta: Riječki taksisti iz Gupčeve idu na Jelačićev trg

Damir Cupać

Nova taksi stajališta već su isrctana na Jelačićevom trgu / Foto: D. ŠKOMRLJ

Nova taksi stajališta već su isrctana na Jelačićevom trgu / Foto: D. ŠKOMRLJ

Radi se o stajalištima za pet taksi vozila koja će biti ucrtana uz zgradu od spoja s Ribarskom prema spoju s Veslarskom. Do kraja svibnja trebao bi biti riješen i problem s taksi stajalištima na Žabici



RIJEKA » Grad Rijeka donio je odluku o ukidanju autotaksi stajališta u Ulici Matije Gupca, a pet izgubljenih autotaksi mjesta premjestit će se na Jelačićev trg.


  – Trenutno su na području grada Rijeke utvrđene tri lokacije za autotaksi stajališta sa ukupno 22 mjesta. Udruženje obrtnika Rijeka obratilo se s problemima vezanim za autotaksi stajališta, i prijedlozima na koji način bi se mogli riješiti. Grad Rijeka i Rijeka promet izvršili su analizu funkcioniranja svih stajališta na području grada, te je utvrđeno da je neophodno ukinuti lokaciju autotaksi stajališta u ulici Matije Gupca za pet autotaksi vozila zbog toga što se ne koriste na obilježenim mjestima. Umjesto navedene lokacije stajalište će biti na Jelačićevom trgu. Navedena lokacija bi bila adekvatna, autotaksi vozila bi se uzdužno parkirala uz nogostup neposredno uz zgradu, i to na spoju s Ribarskom ulicom pa u smjeru Veslarske ulice na zapadu. Na taj način se manje interferira s prometom autobusa javnog gradskog prijevoza i turističkih autobusa, a parkirna mjesta su u njihovoj neposrednoj blizini, navode u Gradu Rijeci.


  Na prijedlog Udruženja obrtnika analizirana je i lokacija u ulici Ivana Zajca, kod pothodnika, ali je utvrđeno da u toj ulici nije moguće utvrditi lokaciju za autotaksi stajalište zbog sigurnosti prometa i pješaka. Što se tiče lokacije za autotaksi stajalište na Trgu Žabica, ona se još uvijek analizira.




  – Naime, činjenica je da na toj lokaciji postoji potreba za većim brojem autotaksi mjesta. Konačna odluka će se donijeti u dogledno vrijeme budući da su trenutno u izradi prometna i druga rješenja vezana za funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici. U cijelosti bi se autotaksi stajališta na toj lokaciji riješila u sklopu navedenih rješenja, a realizacija se očekuje do kraja svibnja 2015. godine, najavljuju u Gradu Rijeci.